Krise i kvinnebevegelsen: Ikke-binære får ikke delta i forberedelsene til 8.mars-demonstrasjonene

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Kun personer som definerer seg som kvinner får adgang til årets parolemøte før 8. mars i Oslo. De ikke-binære, altså de som ikke definerer seg hverken som kvinne eller mann, får altså ikke adgang.

Mens de skjeggete kvinnevennene fra Afghanistans ‘gutteklubben Grei’, sitter i samtaler på Soria Moria, kan Klassekampen (betalingsmur) berette om en krise under oppseiling, etter vedtektsendringene i 8. mars-komiteen i Oslo:

UTENFOR: Etter en ny vedtektsendring mister en gruppe – de ikke-binære – stemmeretten under parolemøtet for 8. mars i Oslo.

NTB har lest hele saken og forteller at det er Kvinnegruppa Ottar og Kvinnefronten som sto bak forslaget om å stramme inn vedtektene. Men, også Arbeiderpartiet støtter vedtektsendringene.

Elisabeth Gammelsæter, aktiv i Arbeiderpartiets kvinnepolitiske nettverk, sier at bakgrunnen for endringen var et ønske om et tydeligere fokus på kvinnesak.

– Kvinnesak skal stå i sentrum. Så anerkjenner vi at kjønnsproblematikk og identitet har blitt mer komplisert med årene, og at flere ikke føler seg komfortable i det kjønnet de er født i. Det er viktig å uttrykke solidaritet med de som opplever dette, sier hun. (NTB)

Slik vi leser vedtaket åpner det altså for at menn som definerer seg som kvinner vil få adgang til parolemøtet, mens de som ikke klarer å bestemme seg helt, de ikke-binære, holdes utenfor. Hvorvidt dette vil gjenspeiles i oppslutningen om dette arrangementet gjenstår å se.

Les også:

Afghansk eks-minister: – Flaut å se Taliban-samtalene i Oslo

Kjønnsgalskapen inntar Norge, NRK bidrar med glede

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!

Les artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar