Klimaforsker: Flere turistattraksjoner står i fare for å forsvinne – opplevelser vi har på lånt tid

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Resett.no:

Illustrasjonsfoto: Gillian Flaccus / AP / NTB scanpix

annonse

annonse

Sommerens hetebølge stakk kjepper i hjulene for flere med drømmen om å bestige et av alpenes mest attraktive fjell. Flere turistattraksjoner står i fare for å forsvinne, hevder klimaforsker.

– Krystallklart hav og endeløse strender på Fiji, frihetsfølelse på toppen av Mont Blanc eller safari i Afrika er alle opplevelser vi har på lånt tid, påstår klimaforsker Eirik Kolstad i TV 2.

Han fortsetter:

annonse

– Hvert år strømmer over 100 millioner turister til Alpene for å oppleve noen av Europas mest spektakulære fjell. Men smeltende isbreer og tinende permafrost har gjort flere av alpeturene utilgjengelige i sommer.

Les også: FrP-politiker til Resett: – EUs hodeløse energi- og klimapolitikk skal ikke ødelegge for Norge (+)

Erik Kolstad er klimaforsker hos NORCE og Bjerknessenteret. Han kan fortelle at isbreer over hele verden smelter i rekordfart, og at vi har lange sommere med veldig varmt vær.

– Det varme været påvirker ikke bare snøforhold og isbreer, men vi ser også et økende antall skogbranner og bortfall av korallrev, sier han.

Les også: Mener klimakrisen er en «forbrytelse» mot en hel generasjon: – Få hue ut av tåkeheimen, svarer partileder (+)

Han advarer også om at Maldivene med sine kritthvite strender og krystallklare vann er i fare. Havet vil stige og øyene forsvinner. Det samme gjelder Key West, Venezia og Mallorca.

Illustrasjonsfoto: AP/ NTB scanpix

– Gjennomsnittstemperaturen på jorda stiger raskere enn forskerne noen gang har observert, sier klimaforskeren, og fortsetter:

– Noen steder kommer det kanskje én ordentlig skur, andre steder kommer det ingenting. Dette er svært alvorlig for både dyr, mennesker og infrastruktur.

Forsikringsselskap hiver seg på klima-aktivisme: – Vi har betydelig innkjøpsmakt (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar