Klæbo tok sin første OL-bronse

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Johannes Høsflot Klæbo tok OL-bronse på 15 kilometer klassisk. Foto: Markku Ulander / NTB

annonse

annonse

Johannes Høsflot Klæbo fikk fredag stige opp på seierspallen i OL for femte gang, men for første gang sto han ikke øverst.

Nordmannen mottok bronsemedaljen for innsatsen på 15 kilometer klassisk tidligere fredag. Fra før har Klæbo vunnet fire OL-gull, ett av dem i Kina.

Medaljen er likevel spesiell for Klæbo. Det er første gang han tar individuell medalje i et distanserenn. Han overrasket og gikk et meget bra klassiskrenn i Zhangjiakou.

annonse

– Den første på distanse, det betyr mye for meg, og det er i hvert fall noe jeg har jobbet for. Jeg har hatt noen forsøk, men jeg har ikke klart det før nå, sa Klæbo til Discovery.

– Det er godt (med medalje) selvfølgelig, men vi skal se framover. Det kommer nye skirenn. Så vi får nyte den i kveld, og så må vi snu om i morgen.

Finnen Iivo Niskanen og russeren Aleksander Bolsjunov ble for sterke for trønderen i fredagens renn. Det var en tydelig beveget Niskanen som fikk gullmedaljen overlevert fra sin landskvinne Sari Essayah, IOC-medlem og tidligere kappgjenger.

Den finske klassiskeksperten jublet høylytt da han hoppet opp på seierspallen, før han satte opp sitt bredeste glis. Niskanen klarte heller ikke å unngå å smile mens han sang med på den finske nasjonalsangen.

(©NTB)

IOC: Ingen utenlandske tilskuere i Beijing-OL

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar