Kjøpte hurtigtester for 1,1 milliarder kroner uten anbud

Resett.no
Flere antigen hurtigtester samlet. I løpet av pandemien har helsevesenet ved tre hurtigkjøp brukt 1,1 milliard kroner på kjøp av hurtigtester uten anbudsrunder. Foto: Erik Johansen / NTB

annonse

annonse

Gjennom tre innkjøp under pandemien har helsemyndighetene kjøpt til sammen 31 millioner hurtigtester til en verdi av 1,1 milliard kroner uten anbudskonkurranse.

Innkjøpene er gjort ved tre ulike tidspunkter under pandemien og ble gjort som en hurtiganskaffelse og derfor uten at det ble holdt noen form for anbudskonkurranse, skriver Dagens Næringsliv.

Det første innkjøpet, av 5 millioner hurtigtester til en pris på 280 millioner kroner, skjedde i oktober 2020 og i desember i fjor ble det i løpet av noen dager gjennomført to hurtiganskaffelser, først av 11 millioner tester, så ytterligere 15 millioner testeren uke senere. Disse to avtalene kostet 852 millioner kroner.

annonse

Les også: Hulk Hogan mener koronavaksinen kan drepe deg: – De vaksinerte faller som fluer

Totalt for de tre innkjøpene har helsevesenet betalt i overkant av 1,1 milliarder kroner.

Bente Hayes i Sykehusinnkjøp HF,  benekter overfor DN for at noen av kjøpene skjedde i strid med reglene, men erkjenner at «noen detaljer kunne vært gjort bedre».

Konspirasjonsteori som ble virkelighet? Selskap har utviklet microchip som kan fungere som «vaksinepass» (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no