Kjetil Rolness: – Hvor mange har visst om Enoksens forhold til tenåringsjenta

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Forsvarsminister Odd-Roger Enoksen (Sp) Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / NTB

annonse

annonse

Sosiolog Kjetil Rolness undrer om dette forteller noe om unnfallenheten og taushetskulturen i det politiske miljø. Han mener at det er flere enn den avgåtte forsvarsministeren som har opptrådt klanderverdig i denne saken.

– Hvor mange har i årevis visst om, eller i det minste hatt mistanke om, Odd Roger Enoksens mildt sagt «upassende» forhold til en svært ung kvinne?, spør han i Subjekt, og fortsetter:

– Og hvorfor har ingen av dem stilt spørsmål ved det?

annonse

Det er noe som ikke stemmer i denne saken. Det er godt mulig at få eller ingen visste om hvor nær og seksualisert relasjonen var. Men relasjonen var ikke akkurat hemmelig, mener Rolness.

Les også: Den mislykkede energipolitikken: – Et resultat av politikere uten arbeidslivserfaring, sier partileder til Resett (+)

– Tvert imot, sier Rolness. Han eksponerte henne. For ansatte i departementet. For andre politikere. For sjåførene i de sorte regjeringsbilene.

– Relasjonen, hva den nå enn besto i, var altså opp i dagen for andre. Og den må ha vakt oppsikt. Fordi det er hverken vanlig eller normalt at en norsk olje- og energiminister, 50 år gammel, og gift – gjør dette, ifølge VGs avsløring.

Kjetil Rolness er sosiolog og samfunnsdebattant. Foto :NTB Scanpix
Sosiologen Kjetil Rolness.
Foto: Knut Fjeldstad / SCANPIX

Enoksen hadde med henne også som gjest under den årlige åpningen av Stortinget. Hans utvalgte var altså en kvinne som hadde besøkt Stortinget ett år tidligere, og da var hun skoleelev på klassetur.

Les også: Norske politikere og media pisker opp til hat mot egen befolkning (+)

– Vi kan også legge til at tilliten til den fjerde statsmakt heller ikke blir styrket når ingen journalister stiller følgende enkle spørsmålet til Støre og Vedum:

– Hvordan kan det ha seg at dere ikke har sett eller hørt noe om Enoksen og tenåringsjenta, når paret opptrådte sammen i de mest flombelyste sammenhenger?

Kan det være at journalistene også visste?

Har norske politikere gått fra konseptene?

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar