Kina prøvde å infiltrere den amerikanske sentralbanken

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Resett.no:

Kinesiske myndigheter skal ifølge en fersk rapport ha forsøkt å infiltrere den amerikanske sentralbanken. Foto: REUTERS/Chris Wattie/File Photo

annonse

annonse

En undersøkelseskommisjon, ledet av republikanere i senatets komite for innenrikssikkerhet og statlige anliggender, la i dag frem en rapport som viser at Kina de siste ti årene har prøvd å infiltrere den amerikanske sentralbanken.

Rapporten viser at kinesiske myndigheter de siste ti årene har vært svært så aktive i sin jakt på ikke offentlig tilgjengelig informasjon vedrørende amerikansk økonomi og fremtidsutsikter. De kinesiske myndighetenes hovedfokus i denne operasjonen har vært rettet mot ansatte i den amerikanske sentralbanken.

Kina prøvde å «shanghaie» sentralbankansatte
Kina prøvde rett og slett å bygge et eget nettverk av informanter på innsiden av Federal Reserve System (sentralbanken) og truet på et tidspunkt blant annet å fengsle en økonom som var ansatt i Sentralbanken, da han var på ferie i Kina.

annonse

Under en tur til Shanghai skal den sentralbankansatte økonomen ha blitt arrestert og truet med fengselsstraff, med mindre han gikk med på å avsløre hemmelige økonomiske data fra Sentralbanken.

Lokket med kontanter
Undersøkelseskommisjonen har også funnet ut at Kina de siste ti årene har tilbudt ansatte i Sentralbanken kontrakter med kinesiske rekrutteringsprogrammer.

Disse programmene lokket med kontantbetalinger og i forbindelse med rekrutteringsprogrammene har ansatte i sentralbanken blitt bedt om å gi kineserne informasjon om USAs økonomi, som for eksempel informasjon om rentendringer og interne retningslinjer, ifølge rapporten som ble offentliggjort i dag.

Ekspert om Israels trusselbilde: – En perfekt storm (+)

Setter du pris på Resett?

VIPPS 124526
BANK 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) eller
SMS “Resett fast” (59,- pr. mnd.) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar