Kilde tok OL-bronse i super-G: – Vanvittig befriende følelse

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Aleksander Aamodt Kilde var tydelig fornøyd etter målgang i super-G. Foto: Luca Bruno / AP / NTB

annonse

annonse

Aleksander Aamodt Kilde (29) tok sin første OL-medalje med bronse i super-G tirsdag. Adrian Smiseth Sejersted tok en svært sterk 4.-plass.

Kilde kom til OL i sitt livs form. Han har hittil i vinter vunnet hele seks fartsrenn i verdenscupen (likt fordelt mellom utfor og super-G), men i mesterskap hadde 29-åringen fortsatt til gode å få det til å stemme foran tirsdagens renn. I mandagens utfor endte han som nummer fem.

Nordmannen knallet til fra start i super-G-rennet og viste et enormt tempo i traseen. Han var i mål på tiden 1.20,36, som ga ham klar ledelse i mål.

annonse

– Jeg jublet jo som om jeg skulle vunnet med ett sekund. Det var en vanvittig god og befriende følelse. Spesielt fra gårsdagen som var en skuffelse. Det ser ganske lovende ut nå, sa Kilde til Discovery.

Bronsemedaljen er i tillegg Kildes første mesterskapsmedalje. Han har tidligere kun vunnet i verdenscupen.

– Den har jeg ventet på, og det har vært en liten OL-floke som har vært vanskelig å få opp. Men i dag, endelig på pallen, det er digg, sa Kilde.

Østerriksk seier

Selv om både Kilde og Sejersted leverte sterkt, kom både østerrikske Matthias Mayer og amerikanske Ryan Cochran-Siegle bakfra og kjørte inn tiden til Kilde rett etter hverandre.

Først leverte Mayer en fantomavslutning og var i mål 42 hundredeler foran Kilde, mens Cochran-Siegle imponerte stort og kjørte inn bare fire hundredeler bak Mayer.

En av de største utfordrerne, sveitsiske Marco Odermatt, kjørte ut i sitt løp.

Mayer tok sitt tredje strake OL-gull og forsvarte super-G-triumfen for fire år siden.

Bittert

Adrian Smiseth Sejersted har hatt en tung oppladning til de olympiske lekene, men tirsdag viste han bedre takter. Etter å ha vært foran Kilde midtveis i traseen, endte han opp 32 hundredeler bak lagkompisen i mål. Det holdt til slutt til en svært sterk 4.-plass. Sejersted har «kun» to pallplasser i verdenscupen fra før.

– Jeg kjørte bra, men 4.-plass er bittert. Det kom først en albue og så den andre der. Alt i alt en kjempebra runde. Akkurat litt for dårlig til å nå det store målet, sa Sejersted.

Sejersted måtte seg tvunget til å ta pause fra verdenscupen de siste ukene for å bli klar foran OL-starten. Han fikk 11.-plass i utforen dagen før super-G der medaljen glapp.

Siste OL

Kjetil Jansrud startet som nummer 24 i rennet og tapte tidlig til ledende Mayer. Han tapte også mye i resten av løypa og var til slutt i mål 3,06 sekunder bak Mayer på 23.-plass. Jansrud har tidligere uttalt at OL i Beijing vil være det siste. Han har fra før fem OL-medaljer, der gullet fra super-G-rennet i Sotsji i 2014 er beste resultat.

annonse

– Det har gått under pari i forhold til det jeg hadde drømt om. Det er litt kjipt, da. Det har vært mye jobbing i mange år, og så er det litt ekstra kjipt å se at farten ikke er der. Velfortjent medalje for Aleksander òg, sa Jansrud.

– Det er mange OL jeg husker godt. Alt i alt så er jeg veldig fornøyd med den totale OL-historien, la han til.

Rasmus Windingstad, som har sine største medaljehåp i storslalåm, stilte også til start i super-G. Etter å ha kommet skjevt ut fra start endte han til slutt på 29.-plass, 4,21 sekunder bak Mayer.

Fakta om Aleksander Aamodt Kilde

Dette er alpinisten Aleksander Aamodt Kilde:

* Alder: 29 år (født 21. september 1992)

* Klubb: Lommedalen

* Meritter, verdenscupen: Tolv enkeltseirer (seks i utfor, seks i super-G), én sammenlagtseier (2019/20).

* VM: To 4.-plasser som beste plasseringer (super-G og superkombinasjon, 2017).

* OL: Bronse (super-G, 2022).

* Aktuell: Tok bronse i super-G i Beijing-OL tirsdag.

annonse

Jansrud garanterer Kvitfjell-deltakelse

Veteranalpinisten Kjetil Jansrud (36) var skuffet etter sin siste deltakelse i OL-sammenheng. Han sier at skiene ikke legges på hylla helt ennå.

– Det er ikke helt avgjort helt ennå hvordan det blir. Jeg har endret litt på målsettinger gjennom hele året fordi mye har skjedd, sa Jansrud til Discovery.

Jansrud trakk seg fra mandagens utforrenn på grunn av en kjenning i kneet før start. Vinstra-kjøreren havnet et godt stykke bak i tirsdagens super-G. I mål var han 3,06 sekunder bak gullvinner Matthias Mayer. Jansrud vant OL-gull i samme disiplin i Sotsji-OL for åtte år siden.

– Med tiden man ser i dag, begynner det sakte men sikkert å nærme seg slutten. Jeg blir i hvert fall å finne på start på Kvitfjell om en liten måned. Det gleder jeg meg vanvittig til.

Kvitfjell-helgen arrangeres fra 3. til 6. mars.

– Så får vi se om det blir et siste farvel, eller om det kan bli litt til, sa Jansrud.

I tillegg til gullet i Sotsji har Jansrud to sølv og to bronse i sin OL-karriere.

OL alpint tirsdag

De olympiske vinterleker i Beijing, Kina tirsdag, alpint:

Super-G menn:

Gull: Matthias Mayer, Østerrike 1.19,94

Sølv: Ryan Cochran-Siegle, USA 1.19,98

Bronse: Aleksander Aamodt Kilde, Norge 1.20,36

4) Adrian Smiseth Sejersted, Norge 1.20,68, 5) Vincent Kriechmayr, Østerrike 1.20,70, 6) James Crawford, Canada 1.20,79, 7) Romed Baumann, Tyskland 1.21,10, 8) Andreas Sander, Tyskland 1.21,21, 9) Blaise Giezendanner, Frankrike 1.21,26, 10) Trevor Philp, Canada 1.21,34.

Øvrige norske: 23) Kjetil Jansrud 1.23,00, 29) Rasmus Windingstad 1.24,15.

34 utøvere fikk plassering.

Snøscooterkjøring – en lidenskap flere skulle prøve (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar