Kilde fortsatt medaljeløs – utenfor pallen i OL-utforen

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Aleksander Aamodt Kilde i aksjon i Beijing-OLs utforløype. Bildet er fra en av treningene i forkant av mandagens renn. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB

annonse

annonse

Aleksander Aamodt Kilde har det med å ha stang-ut i mesterskap. Heller ikke i utforrennet i Beijing-OL ble det medalje på Bærum-alpinisten.

Etter 26 startende ligger Kilde på en foreløpig femteplass. Han er 51/100 sekund bak sveitsiske Beat Feuz i tet.

Det var ikke et renn av toppklasse fra den norske fartskongen. Han ledet på toppen, men kjøringen var rufsete. Det skulle også gi utslag på tiden. Kilde var i mål 35 hundredeler bak østerrikeren Matthias Mayer.

annonse

Da holdt det til 2.-plass, men senere ble han jekket nedover av James Crawford, Feuz og Frankrikes superveteran Johan Clarey (41). Sistnevnte la seg inn på sølvplass, kun ti hundredeler bak ledertiden.

– Jeg var rett og slett ikke god nok i dag. Det var bra i enkelte partier, men jeg klarte ikke helt å få flyten og fart på den siste flata. Der gikk det bare tregt. Det halvsekundet har jeg så definitivt inne, så det er surt, sa Kilde til Discovery.

– Det ville seg ikke helt som på treningene. Jeg vet ikke hvorfor, men jeg ble for drøy og bakpå i henget. Da går tiden fort i en relativt lett utfor, la han til.

Mye nesten

Kilde kom til OL i sitt livs form. Han har hittil i vinter vunnet hele seks fartsrenn i verdenscupen (likt fordelt mellom utfor og super-G), men i mesterskap har 29-åringen fortsatt til gode å få det til å stemme.

Han har to fjerdeplasser (super-G og superkombinasjon) som bestenotering. Begge kom i VM-sammenheng. I OL hadde han tidligere aldri vært bedre enn nummer 13 (super-G i 2014 og 2018). Mandag kan han vise til bedre tall, men det blir svært mager trøst.

Adrian Smiseth Sejersted ligger på en foreløpig 11.-plass i OL-debuten. Han var i mål 1,13 bak Feuz. På senere startnummer kommer Kjetil Jansrud.

Dramatisk start

For to måneder siden falt Jansrud stygt og pådro seg en kneskade under et super-G-renn i Beaver Creek. Det ble etterpå meldt at han måtte belage seg på minst et halvår borte fra alpinsporten. Sjokket var derfor stort da han like før OL-avreisen ble tatt ut i den norske troppen.

Den første utkjøringen i OL-utforen kom allerede fra startnummer 2. Dominik Schwaiger mistet kontrollen, falt og skadet armen. Det gikk mange minutter før tyskeren ble fraktet ut på båre.

For fire år siden suste Aksel Lund Svindal ned til Norges første OL-gull i utfor. Da vant han foran Jansrud og Feuz.

Jansrud sto over OL-starten

Kjetil Jansrud (36) droppet å stille i utforrennet i Beijing-OL. Veteranen følte på kjenninger i kneet under oppvarmingen.

annonse

Det fortalte den norske alpinsjefen Claus J. Ryste i et intervju med Discovery like etter at det ble klart at Jansrud ikke kom til å kjøre renn.

– Han kjente litt på kneet på oppvarming. Han valgte å stå over for ikke å gjøre det verre. Jeg tror det er en god vurdering av Kjetil, sa han.

Ryste håper og tror Jansrud blir å se i super-G-rennet tirsdag.

– Det er planen, det er det ingen tvil om.

Det var knyttet forventninger til å se Jansrud i konkurranse igjen for første gang på over to måneder. I desember falt han stygt og skadet kneet i et super-G-renn i Beaver Creek.

Da trodde de fleste at 36-åringen var satt på sidelinjen i lang tid. Sjokket var derfor stor da han like før OL-avreisen ble tatt ut i den norske troppen.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar