Kalte Putin krigsforbryter – forsvarer bombingen av Libya

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Erna Solberg. Arkivbilde. Foto: Terje Pedersen / NTB

annonse

annonse

Tidligere statsminister Erna Solberg stilles til veggs i sitt eget kommentarfelt etter innlegg om Ukraina-krigen.

Den seneste måneden har tidligere stasminister Erna Solberg gått hardt ut mot Russland og Vladimir Putin. Hun kaller Putin krigsforbryter.

Under Høyres landsmøte forrige helg uttalte Solberg at Putin aldri igjen vil kunne stoles på, og betegnet Russlands invasjon av Ukraina som en «pinlig flause».

annonse

I et nytt innlegg på Facebook skriver Solberg at «krigsforbrytelsene har stått i kø etter at Russland invaderte Ukraina».

Les også: Norges tidligere statsminister: Vi må pågripe Putin

– De grusomme bildene fra Butsja viser fortsatt hensynsløs bombing og angrep på sivile. Selv om det er ubehagelig å se bildene fra Butsja, er det viktig at krigen blir godt dokumentert og at mange nå etterforsker forbrytelsene.

– Det må føre til et rettsoppgjør hvor de skyldige stilles til ansvar, skriver Høyre-lederen, som har fremført samme budskap i Dagens Næringsliv.

Men reaksjonene i Solbergs eget kommentarfelt er ikke udelt positive.

– Hvorfor tar du ikke med alle andre krigsbrotsverk i samme slengen? Feks i krigen i Libya som Norge var med på, skriver en kvinne som har fått mange likes.

Solberg forklarer at Norges deltagelse i bombingen av Libya og krigføringen i Afghanistan var forankret i verdenssamfunnet gjennom De forente nasjoner:

– Flybombeaksjonen i Libya var etter mandat folkerettslig fra FNs sikkerhetsråd. Det var etter internasjonal lov og rett. Det samme med vår deltagelse i Afghanistan.

Ikke alle kjøpte den forklaringen.

– Man har ingen rett til å drepe uskyldige mennesker, uansett hvem som sier det er lov. Krig er aldri greit. Det kriges, pga makt og penger, skriver en kvinne.

annonse

– Grusomhetene blir vel ikke mindre om man har mandat.. Idiotisk argument!!, raser en person i Solbergs kommentarfelt.

– Hvorfor gikk dere i krig til Afghanistan? For å fjerne Taliban? Og hva ble resultatet? Hvorfor snakker ingen om de mer enn 500000 tapte liv i denne 20 årskrigen?, spør en annen.

I 2011 sendte Norge kampfly til en internasjonal operasjon i Libya.

Noen svært få av Norges 588 bomber over Libya «skled av målet» og detonerte noen hundre meter unna der de egentlig skulle treffe, skrev Aftenposten i 2018.

Mange sivile skal ha mistet livet som følge av bombeangrepene.

Solberg var Norges statsminister fra 2013 til 2021, mens Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Sosialistisk Venstreparti satt i regjering fra 2005 til 2013.

Reaksjonene hagler etter at Solberg sa at Putin «aldri kan stoles på igjen»: – Det gjelder vel også norske politikere

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar