Jordan Peterson gir seg som universitetsprofessor – og tar et kraftig oppgjør med akademia

Resett.no
Jordan Peterson. Foto: Gage Skidmore/Wikimedia Commons

annonse

annonse

Jordan B. Peterson trekker seg fra sin post som professor ved Universitetet i Toronto. I et avskjedsbrev tar han et kraftig oppgjør med universitetenes politiske korrekthet.

Den canadiske psykologiprofessoren Jordan B. Peterson har opparbeidet seg en enorm følgerskare. YouTube-kanalen hans har nær 4,5 millioner abonnenter. Han er kjent for sine konservative synspunkter på kjønn og sin kritikk av ytre venstre, identitetspolitikk og mangel på ytringsfrihet.

Peterson mener at vestlige universiteter er dominert av venstreradikale krefter. Det er blitt så ille at han nå forlater stillingen som professor ved Universitetet i Toronto.

– Jeg hadde sett for meg å undervise og forske ved universitetet helt til de hadde slept skjelettet mitt ut fra kontoret. Jeg elsket jobben min, erklærer Peterson i sitt avskjedsbrev, publisert på hans YouTube-kanal og i den canadiske avisen The National Post.

Peterson mener at «hvite, mannlige og heteroseksuelle» avgangsstudenter kan se langt etter forskerstillinger i akademia, til tross for gode kvalifikasjoner.

DIE

Peterson peker på det han kaller «DIE» (Diversity, Inclusivity, Equity), vanligvis omtalt som DEI. Fokuset på mangfold, inkludering og likhet, eller «DEI-ideologien», er rådende innen akademia, mener han. Det betyr at det ikke lenger er kvalifikasjoner som vektlegges tyngst. Snarere er det rase, etnisitet, kjønn eller seksuell orientering som gir muligheter for studier, forskning og jobb i akademia.

– DIE-ideologien er ikke venn av fred og toleranse. Den er kompetansen og rettferdighetens fiende, sier han i videoen, som har fått tittelen «D-I-E Must DIE».

– Akademisk er jeg en persona non grata, på grunn av mine uakseptable filosofiske standpunkter. Dette er ikke bare en ulempe. Det gjør det moralsk uholdbart å fortsette i jobben, konkluderer han.

Jordan Peterson og Ben Shapiro omtales som nazister med hundefløyter i intern Google-korrespondanse

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no