Jehovas vitner nektes statsstøtte for 2021 på grunn av sin eksklusjonspraksis

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Jehovas vitner driver forsamlingshuset “Rikets sal” som ligger i Garver Ytteborgs vei 85 Foto: Terje Pedersen / NTB

annonse

annonse

Statsforvalteren i Oslo og Viken har avgjort at trossamfunnet Jehovas vitner nektes statsstøtte for 2021 på grunn av sin eksklusjonspraksis.

I en melding på sine nettsider skriver Statsforvalteren at de har funnet flere brudd på trossamfunnsloven hos Jehovas vitner.

– Etter å ha mottatt varslinger fra tidligere medlemmer angående eksklusjon og utstøtelse av medlemmer, har Barne- og familiedepartementet bedt Statsforvalteren i Oslo og Viken om å gjennomgå Jehovas Vitners egne redegjørelser og publikasjoner. I denne gjennomgangen har Statsforvalteren avdekket flere brudd på trossamfunnsloven, heter det.

annonse

Eksklusjonspraksisen innebærer at medlemmer nektes kontakt med utmeldte medlemmer. Dette mener Statsforvalteren strider med retten til fri utmelding og trossamfunnslovens paragraf 2, melder NTB

– Trossamfunnet åpner også for å ekskludere døpte mindreårige. Det betyr at barn kan bli ekskludert dersom de bryter trossamfunnets regler. Vi mener dette er negativ sosial kontroll og krenker barns rettigheter, skriver Statsforvalteren.

– Vi har vurdert lovbruddene som systematiske og forsettlige, og har derfor valgt å nekte tilskudd, skriver Statsforvalteren.

Store Norske Leksikon skriver følgende om Jehovas vitner:

«De lærer at Bibelen er skrevet av Gud (Jehova), ved hjelp av forfattere som var under Guds ledelse. Derfor forstås Bibelen som Guds ufeilbarlige og pålitelige ord og den eneste nødvendige veilederen i alle livets spørsmål. Bibelen gir derfor rett svar på alle spørsmål, også i det som gjelder historie og naturvitenskap

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar