Israel bomber viktig syrisk havneby for andre gang i desember

Steigan.no

Natt til 28. desember 2021 gikk israelske bombefly og krysserraketter til angrep mot den syriske havnebyen Latakia. Denne havna er Syrias viktigste importvei for mat, medisiner og drivstoff, så bombinga av havna er et direkte angrep på livsbetingelsene til Syrias befolkning. Dette melder nyhetskanalen Syria News.

Viktig havn

Latakias kommersielle havn er en av de viktigste og eldste havnene i Middelhavet, den er den største i Syria og den er landets viktigste lunge etter at USA og deres allierte ved hjelp ab Al Qaida og ISIS fikk stengt de viktigste handelsrutene mellom Syria og Irak og mellom Syria og Jordan.

En talsperson for syrisk militær uttalte:

Omtrent klokken 3:21 om morgenen i dag utførte den israelske fienden luftangrep med rakettutbrudd fra Middelhavets dyp, vest for Latakia, rettet mot containergården i den kommersielle havnen i Latakia.

«Den israelske aggresjonen førte til antenning av branner på stedet og til store materielle skader. Det pågår fortsatt arbeid med å slukke brannene og sjekke resultatene av aggresjonen,»

Store ødeleggelser

Lokale kilder bekreftet at omfanget av denne aggresjonen er mye større enn den forrige, de fleste av bygningene på den viktigste kystveien i Latakia fikk skader, inkludert Al Nada Hospital. Innbyggere i provinsen Tartous sør for Latakia ble også rystet av eksplosjonene, det samme gjorde den russiske basen i Hmeimim og den russiske militærhavna i Tartous.

Krigsforbrytelse

Syria News kaller bombinga en krigsforbrytelse, og det har de dekning for. Israel har naturligvis ingen rett til å bombe nabolandet, å gjøre det er en krigsforbrytelse i seg sjøl, og når de i tillegg retter angrepene mot strategisk viktige sivile forsyningslinjer, er forbrytelsen dobbelt.