Islam er i endring: – På tide at Vesten legger merke til det

Resett.no
IIlustrasjonsfoto: AFP / ODD ANDERSEN

annonse

annonse

Unge muslimer endrer islam. Men mange tror muslimsk identitet og kultur er den rake motsetningen til liberale verdier. 

– Til tross for mye fremgang i endringen av oppfatningen av muslimer, sliter Vesten fortsatt med å integrere muslimer fullt ut i det vestlige samfunnet. Mange tror fremdeles at muslimsk identitet og kultur er den rake motsetningen til liberale verdier, skriver leder av Concordia Forum i Vårt Land, og fortsetter:

– Men islam er i endring. Og det er på tide at Vesten legger merke til det.

Les også: Kalte islamismen en «barbarisk og brutal ideologi» fra Stortingets talerstol: – På linje med nazismen og kommunismen (+)

Han skriver at mens religion har blitt betydelig mindre viktig i Vesten, så verdsetter og opprettholder unge muslimer fortsatt religiøse idealer.

– Unge muslimer eller den såkalte «Generasjon M», som utgjør to tredjedeler av de rundt to milliarder islam-tilhengere i verden, følger ikke en bestemt tolkning av muslimsk identitet. I stedet omfavner de et mer nyansert syn rundt religiøs identitet og mener at det ikke er noen iboende motsetning mellom å være religiøs og å leve et moderne liv. 

– Disse religiøse idealene er blitt tilpasset det moderne rammeverket. Dette betyr at vi blant annet ser en fornyet og kraftig oppfordring til likestilling innen islam, noe som har resultert i fremgang i land som Saudi-Arabia, hvor kvinner for ikke lenge siden ble nektet å kjøre bil.

Les også: De muslimske massenes klamme meningstyranni (+)

Han sier denne nye generasjonen av muslimer ønsker å bli sett på som individer som deler det samme verdensbildet som ikke-muslimske medborgere, og ikke noen som holder fast på utdaterte standarder. Men likevel etterlyser Vesten fortsatt en endring innen islam. Noen ganger har dette gått så langt som å utstøte dem fra vestlige land og vestlig kultur.

Illustrasjonsfoto: Alain JOCARD / AFP

– Dette er i beste fall utelatelse, og i verste fall ekskludering av muslimer og deres historier, og de eneste som drar fordel av en slik situasjon, er de som feilaktig forbinder islam med kun konflikt og motstand, skriver lederen, og legger til:

– Så lenge folk fortsetter å misforstå, og forbinder islam med vold, vil muslimer fortsette å oppleve fordommer og mer diskriminering mot dem. 

Slår alarm om rasisme og intoleranse blant muslimer (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no