iNyheter.no: Vi har sett Laila Bertheussens kunst: – Helt jævlig

iNyheter.no

iNyheter.no:

Domfelte Laila Bertheussen har blitt kunstner og debuterte i dag med utstilling på Arendalsuka.

I 2019 ble Bertheussen pågrepet av PST og tiltalt for å ha stått bak en rekke trusselhandlinger mot sin egen samboer, daværende justisminister Tor Mikkel Wara (FrP) og to andre politikere. Hun ble dømt til ett år og åtte måneders fengsel for angrep på demokratiet i 2021.

Etter å ha sonet ferdig dommen sin, har Bertheussen nå lansert en kunstutstilling kalt «PUBLIC ENEMY», hvor rettsaken og dommen hennes er et gjennomgående tema.

Utstillingen består i stor grad av et lass av tøyvesker dekorert med diverse motiver og tekst. Ingen av de er fine, interessante eller nyttige. Mange av motivene antyder at Bertheussen ser seg selv som uskyldig, eller et offer.

Disse tre veskene skilte seg litt ut. Foto: Stig Even Lillestøl.

Besøkende fikk muligheten til å kjøpe med seg de grusomme veskene hjem. For én veske skal Bertheussen ha 2600 kroner.

I lokalene kunne man også se flere bilder og illustrasjoner knyttet til rettsaken mot henne, dommen, og soningen hennes ved Bredtveidt kvinnefengsel.

For å være helt ærlig er «PUBLIC ENEMY» egentlig ikke en kunstutstilling. Det er bare et samarbeid mellom en narsissistisk sosiopat og en opportunistisk statskunstner.

Jeg kan ikke si at noe som helst ved utstillingen falt i smak. Det var rett og slett helt jævlig å se på Bertheussens kunst. Arendalsuka har utrolig mye interessant å by på, men denne utstillingen er det aller siste noen burde sette av tid til.

Kunstner, forfatter og regissør Morten Traavik har samarbeidet med Bertheussen for å utvikle «PUBLIC ENEMY». Foto: Stig Even Lillestøl.

NRKs anmelder opplever at regissøren bak utstillingen, kunstneren Morten Traavik, har utnyttet Bertheussen. Det tror ikke jeg.

Mitt inntrykk er at de begge ser ut til å ha funnet en måte å tjene penger på en profilert kriminalsak. Jeg hadde gjort det samme selv. Det her er lettjente penger.

Jeg tror faktisk Bertheussen vil tjene noen beskjedne kroner på å selge søpla si. På vei ut av lokalet overhørte jeg nemlig en frøken skryte på seg at hun hadde betalt for en av tøyveskene. Det er litt trist å tenke på.

Det blir lenge til neste gang jeg skal på kunstutstilling.

Innlegget Vi har sett Laila Bertheussens kunst: – Helt jævlig dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Legg igjen en kommentar