iNyheter.no: TV 2 felt i PFU etter Fredrik Græsvik-kommentar: – Dette er ganske grovt

iNyheter.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

iNyheter.no:

TV 2 er felt på tre punkter i Vær Varsom-plakaten etter Fredrik Græsvik-kommentar.

Pressens Faglige Utvalg konkluderte på onsdagens møte at TV 2 har brutt god presseskikk på punktene 2.2, 3.3 og 3.9 i Vær Varsom-plakaten, etter flere Messenger-meldinger fra journalist Fredrik Græsvik i TV 2 til finansmannen Eirik Furuseth, skriver Medier24.

Det hele startet med et Facebook-innlegg som Furuseth publiserte natt til 25. juni, etter masseskytingen i Oslo sentrum, under Pride-uken. Etter inlegget fikk Furuseth og hans arbeidsgiver meldinger av Græsvik.

Furuseth skal ha opplevd meldingene fra Græsvik som truende. Både TV 2 og Græsvik har i etterkant beklaget at meldingene ble sendt.

– Jeg synes det er en stygg sak. Det kan ikke vært noe hyggelig for klager. Det rokker ved troverdighet, ikke bare for journalisten og TV 2, men hele journalistikken, sier PFU-medlem Ingrid Rosendorf Joys.

I sitt tilsvar skriver TV 2 at de har beklaget meldingene, både offentlig og direkte til klager, og at mediehuset måtte kunne bruke nødvendig tid på den interne saksbehandlingen.

PFU-medlem for redaktørene, Stein Bjøntegård, er glad for at PFU kan behandle klagen.

– TV 2 skriver at de ber at PFU må ta stiling til at man kan felle TV 2 alene. Problemet er at han (Fredrik Græsvik) legger hele TV 2s tyngde bak det, sier Bjøntegård.

– Det er ingen tvil om at klager oppfattet at henvendelsene kom på vegne av TV 2. Det svekker troverdigheten til Græsvik og TV 2, men også journalistikken generelt. Dette er ganske grovt, fortsetter han.

Græsvik og TV2 felt i PFU. Det er jeg veldig glad for, for denne saken var ekstremt grov, skriver Furuseth på Facebook.

– Dette markerer nå avslutning på saken for min del, og at jeg håper saken om ikke annet fører til at terskelen for å misbruke mediemakt til å true folk med negative oppslag, og enda verre – forsøke å få dem sparket fra jobben sin og sosialt utstøtt – etter dette blir noe høyere, og at dette også gjelder Fredrik Græsvik, skriver Furuseth.

 

Tjener det Sumaya Jirde Ali å stadig bli fremstilt som et slags «nasjonalt rasistoffer»?

Innlegget TV 2 felt i PFU etter Fredrik Græsvik-kommentar: – Dette er ganske grovt dukket først opp på inyheter.no.

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar