iNyheter.no: Trekker tilbake Pride-produkter etter opprop om boikott

iNyheter.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

iNyheter.no:

Den Amerikanske kjeden Target har fjernet Pride-rekvisitter fra flere titalls butikker i sørlige delstater. Det melder Business Insider.

Kjeden introduserte en rekke klesplagg og andre produkter som en del av deres markering av Pride-måneden juni.

Target-sjefen uttalte for bare noen dager siden at deres forsøk på å ta samfunnsansvar var klokt også forretningsmessig.

Nå ser det ut som pipa har fått en annen lyd. Kjeden har nemlig trukket tilbake varer og rekvisitter som skulle brukes til å markere LGBTQ+ miljøets måned.

Tre ansatte ved en butikk i Florida forteller til Business Insider at valget om på trekke Pride-rekvisittene kom fra kjedens ledelse.

– Vi fikk beskjed om at Pride-rekvisittene og produktene måtte være borte innen 36 timer, sier en av de ansatte.

Avgjørelsen kom etter at flere tok til sosiale medier for å anmode til boikott av kjeden. En stor andel av konservative amerikanere har sett seg lei av Pride-bevegelsens påfunn.

I sosiale medier er det mange som tror dette kan bli en reprise av «Bud Light skandalen«. Ølprodusenten bak det populære ølet Bud Light fikk nemlig mye kritikk for å samarbeide med transaktivisten Dylan Mulvaney for bare noen uker siden.

Enkelte kritikere proklamerte den gang «go woke, go broke», og hevdet en påfølgende nedgang i aksjeprisen til selskapet som produserer ølet reflekterte misnøyen blant de som kritiserte selskapets kontroversielle verdier.

Begrepet «Go woke, go broke» brukes ofte om bedrifter som opplever negative konsekvenser etter å ha forsøkt å ta samfunnsansvar ved å omfavne venstreradikale ideer, verdier eller synspunkter.

Det er imidlertid usikkerhet rundt konsekvensene av «woke» markedsføring. Noen mener boikottene fungerer. Andre tror omtalen og synligheten kan være positivt.

Hva konsekvensene blir for Target gjenstår altså å se. Foreløpig har de i det aller minste klart å skru opp temperaturen i sosiale medier.

Spesielt en «transvennlig badedrakt» har vakt reaksjoner på nettet. Dette er en drakt som er utformet som en typisk badedrakt for kvinner, men som også rommer penis.

Den konservative kommentatoren og komikeren Alex Stein har prøvd på denne drakten:

Innlegget Trekker tilbake Pride-produkter etter opprop om boikott dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar