iNyheter.no: Tre ukrainske piloter omkommet under øvelse

iNyheter.no

iNyheter.no:

Tre ukrainske piloter har mistet livet som følge av kollusjon av L-39-fly under en øvelse i Ukraina, opplyser det ukrainske flyvåpenet lørdag.

Kollisjonen skal ha skjedd fredag, vest for Ukrainas hovedstad Kyiv i Zjytomyr.

Det ukrainske luftforsvaret informerte om kollisjonen på sin offisielle Telegram-kanal, og bekreftet at de to L-39 fly kolliderte under en oppdrag.

– Vi kondolerer til ofrenes familier. Dette er et smertefullt og uopprettelig tap for oss alle, skriver flyvåpenet.

Omstendighetene rundt kollisjonen skal nå etterforskes, melder flyvåpenet.

Hendelsen kommer i en periode hvor Ukraina arbeider aktivt med å akselerere opplæringen av piloter for bruk av F-16 kampfly. Ukraina har mottatt forsikringer fra sine vestlige allierte om at de vil kunne motta nye kampfly rundt det kommende årsskiftet, gitt at opplæringen av pilotene blir fullført som planlagt.

De siste dagene har det blitt bekreftet at både Danmark og Nederland også har til hensikt å donere F-16 fly til Ukraina. Nå er det også offisielt at Norge slutter seg til innsatsen.

Les også: Støre er i Kyiv – og Norge skal donerer F-16

Statsminister Jonas Gahr Støre delte nyheten under et møte med president Volodymyr Zelenskyj i Kyiv. Støre understreket viktigheten av å støtte oppbyggingen av det ukrainske flyvåpenet som er tilpasset moderne krav, men han påpekte samtidig at veien mot operativ bruk av disse flyene vil være en utfordrende prosess.

– Vi tar sikte på en donasjon av F-16 til Ukraina. Men detaljer om antall og tidsplan for leveranse må vi komme tilbake til, sa Støre.

Innlegget Tre ukrainske piloter omkommet under øvelse dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Legg igjen en kommentar