iNyheter.no: Tilbakegang for INP på ny måling: – Vi er uansett langt foran skjema

iNyheter.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

iNyheter.no:

Det har vært et parti med medvind siden høsten 2022. I snitt har de ligget rundt og litt over 2 prosent, med enkeltmålinger så høyt som 3,6 prosent og beregnede mandater på Stortinget.

Dette har medført egen «søyle» hos noen av meningsmålingsbyråëne.

Vi snakket om Industri- og næringspartiet (INP) stiftet så sent som i februar 2020. I Stortingsvalget i 2021 fikk de 0,3 prosent av stemmene.

Det var på april-målingen til Norstat for Dagbladet og Vår Land at INP banket inn 3,6 prosent. Det var en økning fra 1,9 prosent i mars.

Men i mai er det tilbakegang som preger tallene i samme måling. INP får 1,6 prosent, melder Dagbladet.

De er likevel størst av partiene som ikke er på Stortinget. Norgesdemokratene klokker inn 1,3 prosent.

Les også: Tøff oppvekst: INP-lederen bodde «ute i skogen» i tre måneder som 15-åring

På så lave nivåer er feilmarginene alltid store. Bevegelsene trenger ikke bety noe. Men også en annen mai-måling, utført for VG av Respons Analyse, har INP tilbakegang, får iNyheter opplyst fra byrået.

Mens INP i marsmålingen til VG fikk, 3,5 prosent, og i april fikk de 2,5 prosent. Men i VGs mai-måling kom et kraftig fall. Da fikk de kun 0,5 prosent på stortingsmålingen og 0,2 prosent på kommunevalgsmålingen. (Disse tallene var ikke oppgitt i VGs artikkel).

Men med såpass få spurte som det er i disse målingene, er feilmarginene store. For mai er ikke bare begredelig for INP så lang. I målingen til Opinion for Dagsavisen fikk INP hele 3 prosent, noe som foranlediget overskriften «Protestparti fosser fram«.

I iNyheter siste gjennomsnittsmåling i april, fikk INP 2,23 prosent.

Partileder Owe Ingemann Waltherzøe kommenterer de varierende målingene på denne på denne måten.

– Vi er svært stolte av at vi etablerer oss godt opp på lista. Målinger er målinger og valg er valg. Målingene inneholder mye feilmarginer og i vårt småparti segment får dette store utslag. Vi er uansett langt foran skjema i lokalvalget som viser 9,3% i Odda, 8,8% på Voss og 9,1% på Austevoll for å ta frem noen målinger, sier Waltherzøe til iNyheter.

Innlegget Tilbakegang for INP på ny måling: – Vi er uansett langt foran skjema dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar