iNyheter.no: Terrorsiktet i pride-skytingen løslates

iNyheter.no

iNyheter.no:

En mann i 30-årene som er siktet i forbindelse med skytingen i Oslo den 25. juni i fjor, løslates.

– Begrunnelsen for fengslingen av den siktede mannen i 30-årene har vært bevisforspillelsesfare. Påtalemyndigheten mener det ikke foreligger samme bevisforspillelsesfare og mener derfor at grunnlaget for fengsling ikke er oppfylt, skriver politiet i en pressemelding mandag.

Politiet presiseres at mistankegrunnlaget mot mannen er ikke svekket.

– Mannen har samtykket til innlevering av pass og meldeplikt til politiet to ganger i uken, skriver politiet.

Den 26. september i fjor ble mannen fengslet. For en måned siden ble han på nytt varetektsfengslet i fire uker. Denne perioden med varetekt utløper i dag.

Mannens forsvarer:

– Min klient har vært tålmodig og latt politiet etterforske i fred, men siden august har vi jobbet for løslatelse. Bevisene mot min klient er ikke styrket siden pågripelsen og holder ikke til noen tiltale. Det var derfor på tide å løslate nå, sier mannens forsvarer, advokat Øyvind Bratlien til NTB.

Zaniar Matapour (44) som ble pågrepet på gaten etter skytingen, har nylig blitt siktet for alvorlige terrorhandlinger. Han er tiltalt etter en paragraf som har en maksimal strafferamme på 30 år. Rettsforhandlingene er planlagt å starte i mars neste år.

Fire personer er siktet i saken, og den mistenkte i 30-årene er en av dem.

– Etterforskningen mot disse andre er ikke ferdig. Og selv om påtalemyndigheten hadde ønsket en samtidig avgjørelse mot alle som er siktet i saken, så har ikke det latt seg gjøre. To av de siktede oppholder seg i utlandet, og vi tror det tar noe tid før de kommer tilbake til Norge, sa statsadvokat Aud Kinsarvik Gravås til NRK etter tiltalen mot Matapour.

Innlegget Terrorsiktet i pride-skytingen løslates dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Legg igjen en kommentar