iNyheter.no: «Starship» mislyktes minutter etter å ha nådd verdensrommet

iNyheter.no

iNyheter.no:

SpaceXs gigantiske rakett «Starship» som er utviklet for å frakte astronauter til månen og Mars, mislyktes lørdag.

Den to-trinns store raketten eksploderte 148 km over bakken fra det Elon Musk-eide selskapets Starbase-oppskytningssted nær Boca Chica i Texas. Testen var planlagt at Starship skulle nå verdensrommet og tilbake i løpet av 90 minutter.

Men rakettens Super Heavy-booster for første trinn eksploderte over Mexicogolfen kort tid etter at den ble løsnet fra Starship, som fortsatte ferden mot verdensrommet, men noen minutter senere opplysere en fra selskapet at SpaceX har mistet kontakten med raketten.

– Vi har mistet dataene fra den andre fasen … vi tror vi kan ha mistet den andre fasen, sa SpaceX-ingeniør og livestream-vert John Insprucker, ifølge Reuters. Han la til at ingeniører tror en automatisert flyavslutningskommando ble utløst for å ødelegge raketten, selv om årsaken var uklar.

Oppskytingen var det andre forsøket på å fly Starship montert på toppen av dens enorme Super Heavy booster, etter et forsøk i april som endte i en eksplosjon omtrent fire minutter etter oppskytingen.

Ifølge Reuters planlegger SpaceX å bruke omtrent 2 milliarder dollar i år på videre testing, design- og ingeniørforbedringer.

NASA, SpaceXs kunde, har en betydelig eierandel i Starship, som det amerikanske romfartsorganisasjonen regner med vil spille en sentral rolle for å frakte mennesker til månen i løpet av de neste årene, under romfartsprogrammet, Artemis, etterfølgeren til Apollo-oppdragene.

Innlegget «Starship» mislyktes minutter etter å ha nådd verdensrommet dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Legg igjen en kommentar