iNyheter.no: Sexgale, maktsyke Gro Harlem Brundtland?

iNyheter.no NRK

iNyheter.no:

Dette er et eksternt innlegg og gir uttrykk for skribentens meninger.

I den populære TV-serien «Makta» lærer vi nå NRKs og seierherrenes syn på Gro Harlem Brundtland: Hun blir framstilt som en selvsikker og handlekraftig kvinne som kjemper for retten til abort, miljøvern og likestilling, til tross for å bli omringet av tafsende menn.

Uten henne ville Hardangervidda blitt brukt som et vannmagasin, abort ville blitt utført med strikkepinner, og mektige menn ville konstant byttet ut underordnede sexpartnere, akkurat som de bytter undertøy.

Dette er en underholdende historie, men er den sann? Gro Harlem Brundtland er ikke den eneste personen som har førstehåndskunnskap om perioden. Hvis man snakker med andre som opplevde samme tid, kommer det fram et annet bilde:

Det mest kontroversielle er selvfølgelig diskusjonen rundt forholdet til Reiulf Steen. Han hevdet at han hadde hatt et seksuelt forhold til Gro, men hun benekter dette. Hvis Gros versjon stemmer, har Reiulf Steen altså løyet, ikke bare til Lahlum, men også til sin ekskone.

Hvilken mann fører opp flere elskerinner enn nødvendig på listen når kona spør? Hva er motivasjonen hans for det? En annen versjon er trolig minst like sann, kanskje til og med mer sann hvis man skal tro mange:

I denne versjonen av «Makta» er Gro Harlem Brundtland ekstremt ambisiøs og ønsker å nå toppen. I kampen for dette er hun villig til å gjøre mye, blant annet å inngå et forhold til partilederen for å bli løftet frem som fersk statsråd. Først når han gir henne den oppmerksomheten hun ønsker, er hun klar for neste steg. Å stikke kniven i ryggen på ham. Hun er tross alt lege. Han er syk og må erstattes, tilfeldigvis av henne.. Mannen som trodde det var kjærlighet blir såret og forlatt, og føler seg brukt.

Elskerinnen tok jobben hans.

Kanskje Reiulf Steen ville ta hevn fordi han hadde noe å hevne?

En kvinne som bruker sex som et virkemiddel og verktøy er ikke uvanlig i historien, men dette passer ikke inn i det bildet NRK ønsker å skape. Så husk dette når du setter deg ned i sofaen for å bli underholdt av neste episode av «Makta». Det finnes andre tenkelige tv-serier som kan være like sannferdige, og kanskje til og med mer underholdende.

I en slik serie vil man se den maktsyke Gro Harlem Brundtland. Hun knuser Reiulf Steen, dytter Odvar Nordli og gjør alt som er nødvendig for å beholde makten. Hun taper sin store sak om EU-medlemskap, men sørger for en EØS-avtale som i praksis tilsidesetter folkeviljen. Familien hennes har sine utfordringer, nesten dysfunksjonell, som sønnens tragiske selvmord kan vitne om.

Den serien ville vært like sann og minst like underholdende som «Makta». Men dette er en versjon som verken NRK eller norske anmeldere vil støtte.

En ting er å lage en serie om makta, noe helt annet er å være kritisk til makta.

INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 BANK 1506.80.92768 ELLER PAYPAL

 

MDG ønsker større stat enn Rødt

Innlegget Sexgale, maktsyke Gro Harlem Brundtland? dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Legg igjen en kommentar