iNyheter.no: PST ser på Pride som mulig terrormål

iNyheter.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

iNyheter.no:

Torsdag publiserte Politiets sikkerhetstjeneste (PST) en trusselvurdering for Pride-arrangementer i 2023.

PST vurderer det som mulig at både høyreekstremister og ekstreme islamister vil forsøke å gjennomføre terrorhandlinger i Norge i 2023.

Det PST mener med ordet «mulig», er at de ser det som like sannsynlig som usannsynlig.

I rapporten skriver PST at LHBT+ inngår i fiendebildet til både høyreekstremister og ekstreme islamister.

– Etter terrorangrepet 25. juni i Oslo i fjor vurderer PST det slik at LHBT+-samlingssteder har blitt aktualisert som mål for ekstreme islamister i Norge.

Les også: Reagerer på rasisme mot hvite i grunnskolepensum

PST opplever at de mest aktuelle målene for ekstrem islamistisk terror er sivile folkemengder, institusjoner eller personer som oppfattes som fornærmende mot religionen islam.

I tillegg trekker de frem uniformert politi- og forsvarspersonell i det offentlige rom.

Politidirektoratet sier at politidistriktene vil ha dialog med lokale Pride-arrangører og iverksette tiltak basert på foreliggende risikovurderinger.

– Politiet vil selv flagge med regnbueflagg på politiets tjenestesteder og delta på ulike arrangementer. Vi skal sørge for at rammene rundt årets arrangementer er ivaretatt så alle kan få en trygg og god Pride-feiring. Politiet oppfordrer alle til å markere og feire Pride som normalt, sier Bjørn Vandvik, avdelingsdirektør i Politidirektoratet, i en pressemelding.

Innlegget PST ser på Pride som mulig terrormål dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar