iNyheter.no: Politiker meldt ut av partiet etter skandale: Har forhold med 15 år gammel jente

iNyheter.no

iNyheter.no:

Den danske politikeren Mike Villa Fonseca fra Moderaterne har forlatt partiet som følge av brudd på interne retningslinjer. Hans kjæreste er nemlig 15 år gammel.

Det bekrefter partileder Lars Løkke Rasmussen. Hendelsen fører til at den danske regjeringen mister innenriks-flertallet i Folketinget.

Den 28 år gamle politikeren blir dermed løsgjenger på folketinget.

Fredag kveld meldte han at han vil sykemelde seg, før han deretter kommer tilbake til politikken som uavhengig folketings-representant.

Fonseca skal ha møtt jenta da hun enda gikk i 8. klasse.

– Selvfølgelig kan man ikke representere Moderaterne hvis man har seksuelle relasjoner med barn i 8. klasse. Det er bunnlinjen i denne saken. Det er Mike Fonseca som svikter her, sier partileder Lars Løkke Rasmussen til danske TV 2.

Politikeren mener at han har fått samtykke fra både jenta og hennes foreldre.

– Vi er glade, det fungerer for oss, vi har det godt og det er ekte kjærlighet. Og vi er innenfor lovens rammer. Dessverre er det ikke innenfor Moderaternes retningslinjer, og derfor må jeg ta ansvar og melde meg ut, sier han til TV 2.

Den seksuelle lavalderen er 15 år i Danmark.

«Jeg har forsøkt å holde privatlivet og arbeidslivet adskilt», sier Fonseca, som sier han har opplevd økt interesse rundt hans forhold. En interesse han ikke vet hvor kommer fra.

Ble bedt om å melde seg ut

Ifølge Lars Løkke Rasmussen var det partilederen selv som ga Fonseca beskjed om at han måtte trekke seg fra partiet som følge av brudd på interne retningslinjer.

– Det er ikke mulig å forsvare at voksne mennesker har et forhold til en elev som går i åttende klasse. Det kan jeg personlig ikke stå inne for, sier Rasmussen.

Han vil bli enormt skuffet dersom andre partier nå tar løsgjengeren Fonseca inn i sitt parti, legger han til.

Med én plass mindre i Folketinget, har regjeringen Moderaterne ikke lenger såkalt «innenrikspolitisk flertall». I dansk politikk har Færøyene og Grønland mandater i Folketinget, men de pleier imidlertid å avstå fra å stemme i innenrikssaker.

Innlegget Politiker meldt ut av partiet etter skandale: Har forhold med 15 år gammel jente dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Legg igjen en kommentar