iNyheter.no: Palestinere tror ikke på sameksistens med Israel, viser undersøkelse

iNyheter.no

iNyheter.no:

Ifølge en fersk undersøkelse mener palestinere flest at de «aldri vil tilgi» Israel for deres militære handlinger i Gaza.

En betydelig majoritet av palestinere på Vestbredden og i Gaza gir uttrykk for at de ikke ser for seg en fremtid der de kan leve fredelig sammen med Israel. Det viser funnene til undersøkelsen utført av Arab World for Research and Development (AWRAD).

Tallene er oppsiktsvekkende.

Omtrent 90 prosent av respondentene sier at at «sameksistens [med Israel] blir stadig mer umulig» gitt omfanget av Israels militære handlinger i Gaza.

Gaza har opplevd betydelig bombardering i over fem uker som svar på israelsk statsminister Benjamin Netanyahus løfte om å «eliminere Hamas» etter den militante gruppes angrep mot Israel den 7. oktober.

I lys av tegn på økende svekkelse av internasjonal støtte til Israels militære respons, noe hjelpeorganisasjoner sier forverrer den allerede alarmerende humanitære krisen i den beleirede Gaza-stripen, indikerer flertallet av palestinerne at de ikke vil kunne «tilgi» Israel for dets handlinger.

Undersøkelsen, gjennomført mellom 31. oktober og 7. november, viser også at 98% uttrykte at de «aldri vil glemme og aldri vil tilgi» Israel.

I en annen del av AWRAD-undersøkelsen sa samtlige av respondentene at det ikke er noen «trygg sone» i Gaza, mens 65 prosent ser på Israels offensiv som en «krig mot alle palestinere» og ikke bare mot Hamas.

Siden 7. oktober har minst 11 500 mennesker mistet livet i Gaza, ifølge palestinske helsemyndigheter. Blant disse mener de at 4 710 er barn, og at 200 helsepersonell også har dødd som følge av israelske artilleriangrep, luftangrep eller bakkeoffensiver.

Les også: Intervjuet går ikke slik Al Jazeera ønsker: – Hamas kan gjemme seg i helvete isteden!

Omtrent 1,6 millioner mennesker, eller rundt 70 prosent av Gazas 2,3 millioner innbyggere, har også blitt fordrevet, ifølge European Council on Refugees and Exiles.

Israel opplyste forrige uke at rundt 1 200 mennesker, hovedsakelig sivile, døde under Hamas’ innfall forrige måned, og justerte dermed ned et tidligere anslag på 1 400.

Undersøkelsen viste også at nesten halvparten av respondentene, 48 prosent, sa at hjemmene deres hadde blitt ødelagt eller delvis skadet, samt at 90 prosent støttet en våpenhvile. Totalt 91 prosent av respondentene sa at de ikke stolte på informasjon gitt av det israelske militæret.

Undersøkelsen ble gjennomført gjennom ansikt-til-ansikt-intervjuer med 688 palestinere. AWRAD sier at utvalget inkluderte personer med ulike sosioøkonomiske bakgrunner og hadde en like representasjon av menn og kvinner.

Innlegget Palestinere tror ikke på sameksistens med Israel, viser undersøkelse dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Legg igjen en kommentar