iNyheter.no: Orban vil endre EU: – Vi skal stå imot galskapen

iNyheter.no

iNyheter.no:

Ungarn må si nei til den nåværende Europa-modellen som er bygget i Brussel.

Det sa statsminister Viktor Orban til kongressen lørdag, ifølge Reuters.

Orban mener Ungarn må endre EU, ikke forlate det.

Orban gjentok igjen sin regjerings motstand mot å starte samtaler med Ukraina om dets tiltredelse til EU.

– Å rette opp det feilaktige løftet (fra Brussel) om å starte samtaler (med Ukraina om EU-medlemskap) vil også være vår oppgave, siden Ukraina er lysår unna EU nå, sa Orban og la til at han ville bekjempe forsøk fra EU. å bosette migranter i Ungarn.

Les også: Orbán kaller den europeiske strategien «en fiasko»

Orban mener at EUs strategi med å sende penger og militærhjelp til Ukraina hadde mislyktes, og sier at han ikke vil starte medlemskapsforhandlinger med Kyiv.

Regjeringen hans sendte fredag ut en spørreundersøkelse til innbyggerne der de spurte om EU burde bevilge mer midler til Ukraina eller gi det medlemskap.

– Et spørsmål om ukrainsk EU-medlemskap er ikke godt nok forberedt. Vi vil stå imot all galskap og alle illusjoner rundt krigen i Ukraina, sa Ungarns statsminister i partikongressen før helgen, ifølge nyhetsbyrået.

I desember skal de 27 medlemslandene i EU bestemme seg for om Ukraina formelt skal inviteres til samtaler om å tre inn i EU.

Innlegget Orban vil endre EU: – Vi skal stå imot galskapen dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Legg igjen en kommentar