iNyheter.no: Nye tall avslører nordmenns drikkeforventninger til jobbfesten

iNyheter.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

iNyheter.no:

I forbindelse med kampanjen «Tanker fra jobbfesten» har Opinion, på oppdrag fra Akan kompetansesenter, gjennomført en landsdekkende webundersøkelse om alkoholforventninger i arbeidslivet.

Da respondentene ble spurt om de hadde opplevd forventninger om at de skal drikke alkohol på sosiale arrangementer med jobben de siste 12 månedene, svarte hele 30 % ja, heter det i en pressemendling fra Akan. 

Det var en overvekt av kvinner som hadde opplevd denne forventningen. 16 % av de som hadde opplevd forventninger, opplevde dette som problematisk. 

– Høyere enn forventet

Disse tallene er noe høyere enn forventet, sier Camilla Lynne Bakkeng, fag- og kommunikasjonsleder hos Akan kompetansesenter. 

– Jobbfester skal være inkluderende, bygge samhold og stryke fellesskapet. Når så mange opplever drikkeforventninger som problematisk har vi bommet på hensikten, og bidrar til utenforskap. Dersom man ikke ønsker å drikke alkohol, må man slippe å få kommentarer eller spørsmål om hvorfor man ikke drikker. Det er da problemet oppstår, fortsetter hun.

Med en hæl inn i julebordsesongen 

Tall fra FHI (Alkohol og arbeidsliv 2019) viser angivelig at over 300 000 dropper jobbfester grunnet alkoholbruk. 

Dette blir første julebordsesong på tre år uten covid-restriksjoner, så tematikken på landets arbeidsplasser er høyaktuell. 

– Det er klart vi gleder oss til julebordet, en gylden anledning for kolleger å senke skuldrene og ha det gøy sammen. Det er likevel viktig å minne om at den sosiale arenaen på jobb skal inkludere, ikke ekskludere, sier Lynne Bakkeng. 

Atle Antonsen vil revurdere sitt forhold til alkohol: – Unnskyld, unnskyld, unnskyld

Innlegget Nye tall avslører nordmenns drikkeforventninger til jobbfesten dukket først opp på inyheter.no.

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar