iNyheter.no: Medvedev: Vesten presser alle mot tredje verdenskrig

iNyheter.no

iNyheter.no:

Russlands motstandere i Vesten presser alle mot tredje verdenskrig, og ignorerer signaler fra Moskva.

Det sier nestleder i det russiske sikkerhetsrådet, Dmitrij Medvedev, i et intervju med Tass og RT.

– For å være helt ærlig hadde det definitivt vært bedre om de hadde hørt dem (signalene). I alle fall ville verden ikke måtte møte trusselen om tredje verdenskrig. Faktisk er det her våre motstandere aktivt presser alle, sa han.

Den tidligere presidenten mener at Russlands tøffe svar på Georgias aggresjon i 2008 burde ha tjent som et sterkt signal til USA og dets NATO-allierte om behovet for å lytte til Moskvas bekymringer.

Men «de hørte ikke våre signaler», understreket Medvedev.

Kyiv slår tilbake store luftangrep fra russiske styrker natt til søndag

Det ukrainske militæret sier de brukte natten på å slå tilbake et stort luftangrep fra russiske styrker over Kyiv.

Styrkene oppdaget opptil åtte missiler, men luftforsvaret mener noen var dummy-missiler, da de ikke har registrert noen bevis for at noen som traff hovedstaden, skriver Sky News.

Det er ikke meldt om omkomne. 

– Fra området rundt Det kaspiske hav avfyrte russerne kryssermissiler av typen Kh-101/555/55 fra strategiske fly av typen Tu-95MS», heter det i en oppdatering fra Kyivs militæradministrasjon.

– Kryssermissilene ble avfyrt fra fem strategiske fly fra den russiske føderasjonens luftrom i Engels-regionen, hevdet det ukrainske luftforsvaret.

Drone skadet boligblokk i Kursk

En boligblokk ble skadet i den russiske byen Kursk da en drone smalt inn i den i løpet av natten til søndag, opplyser regionens guvernør Roman Starovoit.

– Ifølge foreløpige opplysninger krasjet en drone inn i en boligblokk på Karl Marx-gaten i Kursk i løpet av natten. Vinduer ble knust i noen etasjer. En sjokkbølge skadet også noen vinduer i ingeniøravdelingsbygningen til Kursk State Agrarian University på Karl Marx Street. Ingenting ble påtent, og ingen av beboerne ble skadet, skriver han på Telegram.

Ifølge guvernøren var nødetatene på stedet. Myndighetene evaluerer nå skadene og vil hjelpe folk med å gjenopprette skadet eiendom, sa han.

Fly på vei fra Moskva sender nødsignal

Et Airbus A321-passasjerflyet sendt søndag morgen ut et nødsignal 90 minutter etter avgang.

Flyet var på veifra Moskva til Mineralnye Vody.

Flyet landet trygt i Volgograd, sier en representant for Russlands lufttrafikktjeneste til Tass.

Sikkerhetsgarantier for Ukraina

Mer enn 20 land har sluttet seg til erklæringen fra G7-gruppen om langsiktige sikkerhetsgarantier for Kyiv, sa Ukrainas president Vladimir Zelenskyj lørdag.

– Per i dag har mer enn 20 land allerede sluttet seg til G7-erklæringen om sikkerhetsgarantier for Ukraina. Vårt team fortsetter sitt arbeid. Nå er det nesten 30 land totalt, inkludert G7, sier Zelenskyj i en videouttalelse publisert på sin Telegram-kanal. Han minnet også om at Ukraina allerede har startet forhandlinger om et bilateralt dokument om sikkerhetsgarantier med Storbritannia, Canada og USA.

Som sjefen for kontoret til den ukrainske presidenten Andrey Yermak tidligere rapporterte, sluttet 13 land seg til G7-erklæringen om langsiktige sikkerhetsgarantier: Belgia, Danmark, Irland, Island, Spania, Latvia, Nederland, Norge, Portugal, Romania, Finland, Tsjekkia og Sverige. Så sluttet Hellas seg til erklæringen. Senere kunngjorde Kyiv at de hadde inngått en avtale med Athen om starten på bilaterale forhandlinger. Zelenskyj kunngjorde også at han var villig til å starte arbeidet med et slikt dokument med Portugal.

På sidelinjen av NATO-toppmøtet i Vilnius i juli vedtok G7 en erklæring om langsiktige sikkerhetsgarantier for Ukraina. Dokumentet sier spesielt at Kyiv skal få et betydelig militært potensial. Ukrainske myndigheter håper at de første bilaterale avtalene med europeiske land vil bli signert innen utgangen av dette året.

Innlegget Medvedev: Vesten presser alle mot tredje verdenskrig dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Legg igjen en kommentar