iNyheter.no: Mannegruppa Ottar saksøker Facebook: Med Per Danielsen som advokat

iNyheter.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

iNyheter.no:

Kay Erikssen saksøker Facebook etter at «Mannegruppa Ottar» ble lagt ned av techgiganten.

– Erikssen har som første medlem av Facebook i Norge tatt ut søksmål mot Facebook i Irland med krav om at tilgangen til gruppen skal åpnes igjen, opplyser advokat Per Danielsen i advokatfirmaet Danielsen & Co til TV 2.

«Mannegruppa Ottar» ble grunnlagt av Kay Erikssen i 2015. Det var grupper for kvinner, ingen for menn. Det ble en braksuksess og de hadde på det meste 74.000 medlemmer. Så stengte Facebook dem ned i oktober 2019.

– Det begynte som en humorgruppe. Jeg tenkte at menn kan være menn. Så merket jeg at det ikke er greit. Og jo større vi ble, jo mer motstand fikk vi, sa Erikssen i et intervju med Resett i 2019.

– Hvorfor er det så viktig å si drøye ting?

– Menn sier drøye ting. Setter du deg i en garderobe med  et mannlig eller et kvinnelig håndballag så kan jeg love deg at det er en forskjell. Sånn bare er det og det er dette som kalles garderobeprat. Vi tenkte vi kunne drive med det, helt til vi skjønte at det var folk som tok skjermdumper og sendte det til pressen, sa han etter nedstengningen.

Kay Erikssen mener nå at utestengelsen er i strid med ytringsfriheten, Menneskerettighetskonvensjonen og Grunnloven – og velger derfor å saksøke techgiganten.

Vurderer søksmål mot Zuckerberg

– Som på alle andre nettsider – og Facebook selv – publiserte et fåtall medlemmer innhold som var i strid med retningslinjene. Dette ble slått hardt ned på, men siden til gruppen ble likevel stengt – uten at noe nærmere begrunnelse ble gitt, sier Danielsen.

Advokat Per Danielsen går inn mot rettssalen etter pause
Stavanger tingrett i 2017.
Foto: Carina Johansen / NTB

Kay Erikssen har ved flere anledninger prøvd å kontakte Facebook og Meta i etterkant av nedleggelsen – uten hell, ifølge advokaten.

Nå vurderer parten å ta steget ett hakk videre – å saksøke Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg personlig, hvis Erikssen kan få forkynt for ham i USA.

Ikke første gang for Danielsen

I 2019 meldte medier at advokat Per Danielsen på vegne av Merete Hodne hadde saksøkt Facebook for 10 milliarder kroner på grunn av sensur.

Den saken kokte imidlertid bort da Hodne brøt med Danielsen og hevdet hun aldri hadde sagt ja til en slik søksmål.

– Advokaten tok kontakt og sa at nå skulle vi ta Facebook. Jeg ble revet med. Men jeg hadde aldri hørt noe om at et søksmål var i gang, hvem det skulle rettes mot og hvor mye penger det var snakk om. Jeg visste ingenting om pressemeldingen. Dette kom helt ut av kontroll, sa Hodne til NRK den gang.

– Dette ser jo bare dumt ut. En enkel frisør fra Jæren kan ikke saksøke Facebook med de summene. Det kunne jo blitt millioner bare i saksomkostninger, sa hun videre.

Nå har altså Danielsen fått en klient mot Facebook. Hva søksmålet vil beløpe seg til, skriver ikke TV 2 noe om.

Tusen takk, Elon

 

Innlegget Mannegruppa Ottar saksøker Facebook: Med Per Danielsen som advokat dukket først opp på inyheter.no.

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar