iNyheter.no: Lørdag sender SpaceX sin gigantiske rakett «Starship» i bane – et stort skritt mot Mars

iNyheter.no

iNyheter.no:

På lørdag kan menneskeheten ta et stort skritt nærmere en fremtid i verdensrommet hvis den lykkes med å sende SpaceX sin store Starship-rakett trygt av gårde.

Etter måneder med forsinkelser vil SpaceX endelig forsøke å skyte opp sin massive Starship-rakett i bane for første gang.

Den 120 meter høye raketten er en såkalt tungløfter og kan potensielt sende 100 personer ut i verdensrommet om gangen. Den vil også kunne frakte enestående mengder last.

Den store kapasiteten gjør raketten spesielt interessant i forhold til større utnyttelse av plass, og det er planlagt at den amerikanske romfartsorganisasjonen NASA skal bruke den til en ekspedisjon til månen i 2026.

SpaceX-sjef Elon Musk sier at Starship er nøkkelen til å gjøre menneskeheten til en multiplanetarisk art, med planer om å bygge hundrevis av romfartøyene for å sette opp en permanent menneskelig koloni på Mars, skriver Independent.

Starship sendes ut i verdensrommet kl. 14.00 norsk tid.

Se live-sending fra oppskytingen her:

Starship er drevet av 33 Raptor-rakettmotorer, som brenner flytende metan og flytende oksygen.

Innlegget Lørdag sender SpaceX sin gigantiske rakett «Starship» i bane – et stort skritt mot Mars dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Legg igjen en kommentar