iNyheter.no: Kunnskapshull om langtidsvirkninger: – Fryktelig mange kvinner har opplevd dette

iNyheter.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

iNyheter.no:

Det siste året har FHI jaktet svar hvorfor så mange kvinner opplever kraftige menstruasjonsforstyrrelser etter koronavaksinen.

Koronavaksinen kan påvirke menstruasjonen, slo Folkehelseinstituttet (FHI) fast i en stor studie i desember i fjor.

Siden i fjor har FHI jobbet med flere undersøkelser, for å finne svar, og kan nå avsløre noen detaljer.

– De nye undersøkelsene bekrefter at det er en assosiasjon mellom vaksinen og økt forekomst av menstruasjonsforstyrrelser. Funnene viser også at det forekommer noe hyppigere etter andre dose sammenlignet med første, sier lege Lill-Iren Schou Trogstad til TV 2.

Les også: Ble kronisk syk etter korona-vaksinering: − Vi har smerter i hjernen

Guri Bårdstu Majak er overlege ved gynekologisk avdeling ved Oslo Universitetssykehus. Daglig møter hun pasienter som forteller at menstruasjonen har forandret seg etter koronavaksinen.

– Min erfaring er at det er fryktelig mange kvinner som har opplevd dette. Selv om endringene er forbigående for de fleste, er det også kvinner som kan gå med en forstyrret syklus i opp til et år, som de ikke opplever å få hjelp til å regulere tilbake, sier Bådsrud Majak, til TV 2.

Etter planen vil FHI komme med flere publikasjoner om sammenhengen mellom menstruasjonsforstyrrelser og koronavaksinene rundt nyåret.

Vaksineforsker fraråder fjerde vaksinedose: – Ikke verdt bivirkningene

Innlegget Kunnskapshull om langtidsvirkninger: – Fryktelig mange kvinner har opplevd dette dukket først opp på inyheter.no.

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar