iNyheter.no: Høyre-mann er lei NRKs «moralpanikk» over Qatar og FIFA

iNyheter.no NRK
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

iNyheter.no:

Simen Sandelien er kandidat for Høyre i Asker. Han er også en hyppig kommentator på Facebook der hans innlegg engasjerer mange.

Ofte er det mediekritikk han kommer med. Denne gang om NRK.

– Jeg forstår virkelig ikke prioriteringene til NRK når det gjelder hva som er viktige nyheter for det norske folk, skriver han. –Hvordan kan enda mer terping på FIFA og pride-symbolikk i Qatar velges som toppsak i NRK Dagsrevyen når nesten hele Ukraina har blitt uten strøm det siste døgnet?

Det er knapt annet å se, høre om eller lese enn om Qatar og kritikk mot FIFA:

– Det er få i Norge som støtter Qatars ståsted på homofili. Det er mye kritikkverdig å si om FIFA. Samtidig er det noe feil med prioriteringene når Tysklands valg av kapteinsbind i et sportsarrangement i Qatar blir betraktet som en større sak enn titalls millioner mennesker som er uten strøm i Ukraina, skriver Sandelien.

Artikkelen fortsetter.

Sandelien har tatt tiden: «Syv minutter bruker Dagsrevyen innledningsvis til å diskutere FIFA og Qatar. Tre minutter får den håpløse situasjonen som russerne har skapt i Ukraina.»

– Jeg synes egentlig at den moralpanikken vi nå ser i Qatar demonstrerer mer feighet enn det demonstrerer mot. Feighet fordi det er helt risikofritt å kritisere et miniputtland som Qatar samtidig som man kan posere i verdier som omtrent 99% av den norske befolkningen er helt enige i. Feighet fordi vi knapt så noe i nærheten av denne viljen til å kritisere menneskerettighetsbrudd da Beijing arrangerte vinter-OL tidligere i år, avslutter han.

– Patetiske moralister

I kommentarfeltet er folk stort sett enige med Sandelien.

– Skulle tatt seg ut om de var like opptatt av Kina ja. De har FIFA og Trump, trygt med åpne, velkjente dører. Patetiske moralister, skriver en.

– Du har helt rett. Billig, men høylytt, moralsk indignasjon er en paradegren, skriver en annen.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

Høyre-mann mener det er «feighet og berøringsangst» hos norske journalister

Innlegget Høyre-mann er lei NRKs «moralpanikk» over Qatar og FIFA dukket først opp på inyheter.no.

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar