iNyheter.no: Houthiene: Vi vil angripe alle israelske skip

iNyheter.no

iNyheter.no:

Den jemenittiske Houthie-militsen deler mandag kveld en video som skal vise kapringen av et skip i Rødehavet utenfor Jemen.

Israel bekrefter at et lasteskip er kapret i Rødehavet, men sier at det ikke har noen tilknytning til Israel.

Statsminister Benjamin Netanyahus kontor sier at lasteskipet «Galaxy Leader» er blitt tatt, men presiserer at staten Israel ikke har noe med eierforholdet å gjøre. Det skal heller ikke være israelske statsborgere om bord.

Her kan du se video av kapringen:

Videoen skal først ha blitt delt av Houthie-militsen.

Israelske tjenestemenn sier at «Galaxy Leader» er britisk eid og driftes av et japansk selskap. Nyhetsbyrået AP skriver at undersøkelser i offentlige databaser viser at skipet har en tilknytning til Ray Car Carriers, et selskap som ble grunnlagt at Abraham «Rami» Ungar, kjent som en av Israels rikeste menn.

Japan sier nå de ønsker å forhandle med Houthi-militsen.

– Japan kommuniserer med Israel og har i tillegg tatt direkte kontakt med houthiene og ber på det sterkeste Saudi-Arabia, Oman, Iran og andre land om å oppfordre houthiene til å frigi skipet og besetningsmedlemmene, sier utenriksminister Yoko Kamikawa.

Vil angripe alle skip knyttet til Israel

En talsmann for Houthi-militsen i Jemen sa tidligere søndag at gruppa vil angripe alle skip som eies eller driftes av israelske selskaper, eller som seiler med israelsk flagg.

En talsmann for houthiene, Yahya Sarea, ber alle land som har borgere som jobber på slike skip, om å hente dem hjem. Trusselen blir framsatt i en melding på Telegram søndag.

Houthi-bevegelsen har i snart ti år kontrollert store deler av Jemen, som har kystlinje mot Rødehavet og Adenbukta. Området er svært viktig for internasjonal skipsfart.

Houthi-bevegelsen er alliert med Iran, og har siden 2015 vært i krig med en amerikanskstøttet saudiledet koalisjon som kjemper på vegne av Jemens internasjonalt anerkjente regjering.

Innlegget Houthiene: Vi vil angripe alle israelske skip dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Legg igjen en kommentar