iNyheter.no: Gjennombrudd: Lam mann kan gå igjen

iNyheter.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

iNyheter.no:

En mann som ble lam for over ti år siden i en motorsykkelulykke kan gå naturlig igjen med hjerne- og ryggimplantater.

I en ny studie beskriver forskere en enhet som kobler intensjonene til en lammet pasient til hans fysiske bevegelser, skriver New York Times.

Gert-Jan Oskam bodde i Kina i 2011 da han var i en motorsykkelulykke som gjorde at han ble lam fra hoftene og ned. Nå, med en kombinasjon av enheter, har forskere gitt ham kontroll over underkroppen igjen.

«I 12 år har jeg prøvd å komme meg tilbake,» sa Oskam under en pressekonferanse tirsdag. «Nå har jeg lært å gå normalt, naturlig.»

I en studie publisert onsdag i tidsskriftet Nature, beskrev forskere i Sveits implantater som ga en «digital bro» mellom Mr. Oskams hjerne og ryggmargen hans, og omgå skadede seksjoner. Oppdagelsen tillot Mr. Oskam (40) å stå, gå og gå opp en bratt rampe med bare hjelp fra en rullator. Mer enn ett år etter at implantatet ble satt inn, har han beholdt disse evnene og har faktisk vist tegn til nevrologisk bedring, gå med krykker selv når implantatet ble slått av.

Artikkelen fortsetter.

«Vi har fanget tankene til Gert-Jan, og oversatt disse tankene til en stimulering av ryggmargen for å gjenopprette frivillig bevegelse,» sa Grégoire Courtine på pressekonferansen. Han er ryggmargsspesialist ved det sveitsiske føderale teknologiske instituttet i Lausanne.

Innlegget Gjennombrudd: Lam mann kan gå igjen dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar