iNyheter.no: Giske avviser at han vil starte sitt eget parti

iNyheter.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

iNyheter.no:

Nidaros Sosialdemokratisk Forum er Norge største lokallag uansett parti. Det ble stiftet for ett år siden, av Trond Giske.

Flere av medlemmene ber på Facebook-siden om at Giske går ut og stifter sitt eget parti. Noen av dem ber om å kunne bli medlemmer i Nidaros uten samtidig å melde seg inn i Arbeiderpartiet.

Også undertegnede har ment at Giske har det som skal til for å bryte ut og stifte eget parti. Ja, at det er hans eneste politiske mulighet gitt motkreftene i Ap.

Les også: Trond Giske har ingen fremtid i Ap: Han burde starte et nytt parti (+)

Hele 2200 medlemmer har Nidaros fått, og mer enn tusen av dem har kommet de siste ukene. Ap totalt har 45.000. Men Nidaros samler medlemmer ikke bare i Trøndelag, omlag halvparten av medlemmene kommer fra andre deler av landet.

Trond Giske ble skjøvet ut av metoo-anklager fra 2017. Blant annet Hadia Tajik var sentral i å få ham ut. Men nå er det partiledere Støre som Giske retter kritikken mot. Det skaper bråk i partiet, og masse kjøttbein som mediene kan tygge på.

VG har vært på et lokallagsmøte i Nidarøs og snakket med Giske selv og hans støttespiller. Snittalderen var høy, observerte avisen. Men det er den overalt, kontrer Giske

Giske får etterlønn fra Stortinget ut året. Han vet ikke hva han skal gjøre deretter, men utelukker ikke politisk comeback.

– Da jeg trakk meg i 2020, trodde jeg at jeg ikke skulle drive med politikk igjen. Der tok jeg feil. Jeg tør ikke å spå, egentlig. Men jeg har ingen umiddelbare planer, det er sikkert, sier Giske.

VG synes holdningen blant Nidaros sine medlemmer til moderpartiet Ap er lunken. Noen er angivelig skuffet over å få hilsen av Jonas Gahr Støre når de melder seg inn.

Og flere foreslår at Giske skal starte eget parti, skriver VG.

Giske påstår at han ikke tenker tanken på det.

– Det bryter veldig med tanken jeg har om Ap som en stor koalisjon. Når alle miljøer og generasjoner går sammen, er vi sterke, sier han og fortsetter:

– Neste år har jeg vært med i Ap i 40 år. Jeg har tenkt til å feire både 40 og 50 år som Ap-medlem.

Men vil Ap ha ham?

Det er et spørsmål Giske nok får flere muligheter til å tenke på.

VG fisker videre i spørsmålet om Nidaros utvikler en egen identitet.

På lokallagets nettside nevnes ikke ordet Arbeiderpartiet ofte, bemerker avisen. Det sier Giske at han ikke har tenkt på.

– Er Arbeiderpartiet så upopulære at det er best å skape sin egen identitet?

– Nei, som sagt, jeg ønsket å hete Nidaros arbeiderparti. Alle som melder seg inn gjør gjennom Aps nettside og får velkomstvideo fra partilederen, sier Giske.

Trond Giske har ingen fremtid i Ap: Han burde starte et nytt parti (+)

Innlegget Giske avviser at han vil starte sitt eget parti dukket først opp på inyheter.no.

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar