iNyheter.no: Folk gråter på telefon fordi de ikke lenger har råd til å være med i LO

iNyheter.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

iNyheter.no:

Og nå vil Støre endelig lytte. 

Nesten daglig får avdelingsleder Merethe Solberg i Fellesforbundet telefon fra medlemmer som ikke har råd til å betale fagforeningskontingenten og derfor ber han om å få betalingsutsettelse eller mindre trekk i kontingenten, skriver FriFagbevegelse.

Folk melder seg også ut for å spare penger. Det kan være ektefeller som har mistet jobben. Det må spares inn.

– Jeg har en vond klump i magen og prøver å sette meg inn i hvor tøft det må være. Det koster enormt mye å gå til det skrittet å innrømme at du er fattig, sier Merethe Solberg til FriFagbevegelse.

Solberg snakker på vegne av ansatte i hotell-, restaurant-, kantine- og utelivsbransjen. De jobber i hovedsak deltid.

For medlemmer som Solberg organiserer er det normalt å betale 450-500 kroner i måneden i kontingent hvis de jobber fulltid. Kontingenten utgjør 1,9 prosent av bruttoinntekt.

I sommer var det 410.000 husstander som slet økonomisk eller var i alvorlige økonomiske vansker, ifølge en undersøkelse fra Sifo.

– De vi organiserer har dårlig råd fra før. Å få skyhøye strømregninger og matvarepriser oppå to år med pandemi, permitteringer og oppsigelser, skaper stor usikkerhet, forteller Solberg.

– Støre har ikke tid

Merethe Solberg sier Jonas Gahr Støre (Ap) var tilstede for fagorganisert under koronokrisen. «Han så medlemmene. Snakket med dem. Lyttet.»

Men da Ap vant valget og Jonas ble statsminister, sluttet kontakten.

– Etter at Støre ble statsminister, har han ikke hatt tid til å lytte til oss, hevder Solberg.

Arbeiderpartiet gikk i fjor til valg på en politikk for vanlige folk.

– Hvis det er vanlige folks tur, må han også snakke med folka som sliter. Jeg nærmest forventer at han inviterer seg selv. På den måten vil han vise at han bryr seg og er interessert, sier hun.

– Jeg kommer

Etter at FriFagbevegelse tok kontakt med Statsministerens kontor, lover Jonas Gahr Støre å møte medlemmer og tillitsvalgte.

– Det gjør et sterkt inntrykk å høre at medlemmer melder seg ut eller ber om betalingsutsettelse rett og slett fordi pengene ikke strekker til, skriver han og fortsetter:

– Jeg har hatt veldig gode møter med Merethe og hennes medlemmer tidligere, og ser fram til å møte dem igjen.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 eller bank 1506.80.92768

Er Støre blitt en lystløgner som går inn for å villede folket?

Innlegget Folk gråter på telefon fordi de ikke lenger har råd til å være med i LO dukket først opp på inyheter.no.

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar