iNyheter.no: Det er ingen overraskelse at norske politikere lyver

iNyheter.no

iNyheter.no:

Dette er en kommentar.

VG mener det er bevist at Erna Solberg løy til offentligheten om hva hun visste om Sindres aksjehandler i dagene før valget. Og folk peker på at det skjedde for at Høyre ikke skulle bli skadelidende. De ble valgets vinner.

Nå trommes det sammen i mediene og blant folk på sosiale medier til et oppgjør der utfallet skal bli at Erna Solberg (62) må gå av som partileder i Høyre og dermed ikke komme tilbake som statsminister i 2025.

Hun har sittet som partileder siden 2004. Det var kanskje på tide at hun ga fra seg den nedslitte stolen uansett. 8 år som statsminister er mer enn de fleste har motivasjon til. Personlig trodde jeg hun skulle annonsere sin avgang allerede etter valget i 2021.

Hun har dominert Høyre fullstendig de siste år, og har et lydig sentralstyre. De gikk nettopp ut med full tillit til henne. Ingen der tør å stå i bresjen for et dronningmord.

Saken som rulles opp er svært alvorlig. Mye tyder på at Sindre Finnes har handlet aksjer basert på informasjon har satt med som ektemann til statsministeren. Natuligvis snakker et ektepar sammen, og i sær i deres situasjon. Som toppolitiker har man ingen trofaste venner – da er en ektefelle en kjær fortrolig å kunne lene seg på. Det har riktignok Solberg benektet, men Sindre har allerede avslørt det i et tidligere intervju.

Det kan godt være at Erna har vært helt uvitende om den massive spekulasjonen hennes mann har gjort. Men man må lure. Omfanget er enormt, og han har tjent gode penger. Erna har i beste fall vært en lite nysgjerrig og godtroende kone, i verste fall har hun både mistenkt og visst. Men i sin maktarroganse tenkt at det kom ikke til å bli kjent.

I pressen later man som om man er opprørt over at Solberg trenerte offentliggjøringen av ektemannens aksjeliste til etter valget. Men de vet veldig godt at det er slik det fungerer. Folk går stadig fra journalistyrket og over som kommunikasjonssjefer for politiske partier og til PR-bransjen. Det er som skribenten KNK skrev på iNyheter, en Løgnindustri.

Spørsmålet er bare om man blir fersket på en måte som er ugjendrivelig og åpenbar og som pressen ikke gir slipp på før løgnerne kapitulerer.

Det er fortsatt ikke gitt hva utfallet på dette blir. Marie Simonsen i Dagbladet går langt i å indikere at Erna muligens kan bli ny statsminister i 2025, men at i så fall uten Sindre Finnes som ektemann: «Det er vanskelig å se for seg at Erna Solberg vender tilbake til statsministerboligen med Sindre Finnes om to år etter det som har skjedd,» skriver hun.

Erna Solberg har allerede kastet all skyld på Sindre. Og hva som nå foregår mellom de to, vet de vel bare selv. Det avhenger vel av hva Erna egentlig har visst. Sindre svarer pressen nå at han «ikke er i stand til å fungere normalt». At dette sliter, er selvsagt.

Det er ikke sikkert ekteskapet mellom de to lar seg redde uansett. Men det er nok ikke helt å viddene det Marie Simonsen skriver/foreslår: Hvis Erna rir av denne første stormen, og skylden fortsetter å bli lagt på Sindre Finnes, og hun skiller seg fra ham innen kort tid, kan hun gjenreise seg i offentligheten som en kompetent leder i tide for stortingsvalget i 2025.

Hun kan alstå bli statsminister igjen. Men uten Sindre luskende rundt og suge til seg innsideinformasjon.

Men på den andre siden: Hvorfor ikke bare gi seg, Erna Du har vært på Stortinget siden 1989 og vært leder i snart 20 år. Folk er allerede lei deg, og med dette hengende over, blir fortsettelsen bare et slit.

Og Sindre virker da å være en dyktig spekulant.

Skal man spå i kaffegrut nå, heller jeg mot at dette er slutten på Erna som Høyre-leder. Det er for henne en trist sorti og gir ikke det ettermælet hun skulle ønske. Men slik er livet – selv i norsk politikk.

Setter du pris på denne artikkelen? iNyheter trenger din støtte. Tegn abonnement eller støtt oss på Vipps 763291 bank 1506.80.92768 eller PayPal

Innlegget Det er ingen overraskelse at norske politikere lyver dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Legg igjen en kommentar