iNyheter.no: Ansatte i Kirken oppfordres til å droppe «konfliktsaker» rundt lunsjbordet

iNyheter.no

iNyheter.no:

I en artikkel på kirken.no til de ansatte oppfordres det til å la en del temaer ligge i ro mens kirkevalget pågår i høst.

«Det er ikke sikkert at aviser skal ligge framme eller konfliktsaker må diskuteres rundt bordene disse ukene,» skriver Hilde Fylling, som er nasjonalt hovedverneombud i Den norske kirke.

Hun viser til at i noen av «de sakene det er uenighet om, handler det om menneskers og kollegers liv.»

«Undersøkelsen blant kvinnelige prester og rapporten «Å være en sak» har vist at mange kvinnelige prester har opplevd uønskede hendelser, og at medarbeidere med LHBT+ identitet ikke alltid kjenner seg trygge på at de er akseptert på jobb slik de er,» skriver hun og oppfordrer til en «respektfull og god tone i disse ukene kirkevalgkampen pågår.»

– Jeg ble nesten litt rystet av å lese dette, sier Silje Carina Bjerkås, daglig leder Sinsen menighet til Vårt Land.

– Her nærmest ber hun de ansatte om å legge bort dagsavisene fra lunsjrommene og helst ikke snakke om om den største begivenheten i denne fireårsperioden, nemlig kirkevalget.

Hun mener kirkevalget er «den største begivenheten i denne fireårsperioden» og sier det vil vil påvirke kirken – og dermed også de ansatte – de neste fire årene.

– De fleste kirkeansatte er engasjerte i kirken vår, ikke minst er de engasjert i det lokalsamfunnet vi tjenestegjør i. Jeg synes derfor det blir litt spesielt om vi skal la være å engasjere oss på jobb, sier Bjerkås.

Innlegget Ansatte i Kirken oppfordres til å droppe «konfliktsaker» rundt lunsjbordet dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Legg igjen en kommentar