iNyheter.no: «Andre» brutt ned: Dette er småpartienes januaroppslutning

Demokratene.no iNyheter.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

iNyheter.no:

iNyheter, som eneste medieaktør i landet, gjør grunnarbeidet for å kunne formidle småpartienes velgeroppslutning som et fast månedlig innslag. Dette er forrige måneds resultat.

Partiene utenfor Stortinget, de såkalte «Andre», får ofte ikke opplyst sin respektive oppslutning hver gang stortingspartiene måles og skrives om i media. Dette er i følge mediene og analysebyrået grunnet den lave respondentbasen for småpartiene per undersøkelse, og at feilmarginene dermed er for høy til å gi et sikkert resultat.

Analysebyråene er avhengig av å levere sikker data for å opprettholde sitt rennommé som en nøyaktig datainnsamler -og analytiker, og informerer dermed mediene om høy usikkerhet, som mediene ofte velger å tolke som at småpartiene ikke bør informeres om til leseren.

Løsningen på å stramme inn usikkerhetsmomentet er å øke respondentbasen. Det gjør vi i iNyheter ved å samle data fra flere ulike målinger som går over en tilsvarende feltperiode, og så utregner vi et gjennomsnitt.

Vi ønsker å takke analysebyråene for å tilsende oss bakgrunnsdata. Januars tall er oppgjort av gjennomsnittet av 7 individuelle landsrepresentative målinger fra byråene Norstat, Opinion, Kantar, Norfakta, Respons Analyse og InFact.

iNyheter vil minne om at selv med det som er Norges sikreste anslag for småpartienes individuelle oppslutning, vil det likevel være feilmarginer. Feilmarginen er størst blant de minste partiene.

Dette er småpartienes oppslutning for januar:

Industri- og Næringspartiet (INP): 1,80 % (+0,27)
Norgesdemokratene: 0,86 % (-0,43)
Pensjonistpartiet: 0,51 % (-0,11)
Konservativt (tidl. PDK): 0,41 % (-0,07)
Liberalistene: 0,36 % (-0,03)
Helsepartiet: 0,19 % (+0,08)
Sentrum: 0,10 % (+0,00)
Piratpartiet: 0,16 % (+0,09)
Folkets Parti FNB (tidl. Folkeaksjonen Nei til mer Bompenger): 0,17 % (+0,11)
Pasientfokus: 0,00 % (-0,04)
Alliansen: 0,00 % (-0,04)
Kystpartiet: 0,03 % (+0,01)

Bakgrunnstallene er tatt opp fra undersøkelser publisert i tidsrommet 01.01.-31.01. Parentes viser endring fra forrige måned.

Dette gir Andre en samlet oppslutning på 4,6 % (-0,2).

Les også: Småpartiledere om desemberoppslutningen: – Potensialet er stort (+)

Artikkelen fortsetter.

Bakgrunnstallene per enkelte meningsmåling.

Den 1. februar ble Helsepartiet og INP slått sammen. Det er sistnevnte som beholder navnet. Vi vil likevel ikke samle disse to partienes oppslutning under én spalte ettersom det med sannsynlighet vil være velgere som ikke har fått med seg nyheten om sammenslåingen og dermed fortsatt vil svare Helsepartiet når gallupen ringer, i tillegg til at det ikke nødvendigvis er gitt at samtlige Helsepartiet-velgere nå ønsker å stemme INP.

For at dataen skal bli mest mulig sikker vil iNyheter alltid føre opp statistikken i henhold til svaralternativene de ulike markedsanalysebyråene gir respondentene – og i de tilfeller vi vet at det har blitt opprettet nyregistrerte parti som gyldig kan stille til valg, vil byråene informeres av oss. Dette er for å gi det fullstendige bildet til leseren.

SETTER DU PRIS PÅ DENNE ARTIKKELEN? INYHETER TRENGER DIN STØTTE. TEGN ABONNEMENT ELLER STØTT OSS PÅ VIPPS 763291 ELLER BANK 1506.80.92768

«Andre» brutt ned: Dette er småpartienes desemberoppslutning (+)

 

Innlegget «Andre» brutt ned: Dette er småpartienes januaroppslutning dukket først opp på inyheter.no – Nyheter og aktuelt – Innenriks og Utenriks..

Les artikkelen direkte fra iNyheter.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar