Inger Støjberg lanserer nytt parti

Resett.no

Resett.no:

Inger Støjberg. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix/ NTB

annonse

annonse

Ber om velgererklæringer fra det danske folk.

Den danske politikeren Inger Støjberg, som er kjent for sin kritikk av islamsk fundamentalisme og innvandringsmodererende linje, lanserer nå et nytt parti i vårt sydlige naboland.

Partiet har fått navnet Danmarksdemokraterne.

annonse

Støjberg var tidligere innvandrings- og integreringsminister for Venstre i Danmarks forrige borgerlige regjering. Siden er hun blitt ekskludert fra Venstre. Hun ble stilt for riksrett, og dømt til 60 dagers ubetinget fengsel, fordi hun hadde gitt en instruks til Udlændingestyrelsen om å adskille alle asylsøkerpar hvor den ene var under 18 år, da hun satt som minister.

Etter en tid som partiløs, har den populære danske politikeren nå startet et nytt parti. I et innlegg på Facebook skriver Støjberg at hun og hennes nye parti nå trenger velgererklæringer fra danske velgere, slik at de kan stille til valg.

Støjberg er knapp hva gjelder informasjon om det nye partiet, men det er forventet at det vil komme mer informasjon i løpet av torsdagen.

– Jeg tror vi kommer til å se at Inger Støjberg kommer til å møte pressen klokken 13, og at hun vil gi intervjuer, og at hun vil presentere noe som ligner på et parti. Jeg tror ikke det er et parti som er ferdig laget, med lokallag og lokallagsledere, og kandidater i hele landet. Jeg tror det er et politisk program, sier Emil Winckler, politisk redaktør på 24syv, en dansk radiokanal.

Må brede seg ut

Han tror ikke at politikken som vil bli skissert kommer til å dreie seg mye om innvandring.

– Ingrid har en oppgave i å frigjøre seg fra innvandringsrollen. Hvis hun skal være partileder, så er hun nødt til å brede seg ut. Jeg tror vi kommer til å se noen politikkområder som hun skal prate om i dag, som vi ellers ikke har hørt så mye om, fremholder Winckler.

Kanskje er det en tøffere utgave av det norske Senterpartiet vi får se i Danmark.

– Vi har sett den seneste tiden at hun har snakket mye om dette med land og by. Forskjellen mellom land og by. København og Jylland. Det blir en politisk arena som hun kommer til å være i, tror Winckler.

annonse

Snart sender Storbritannia asylsøkere til Rwanda – Frp vil følge etter (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no