Ine Marie Eriksen Søreide (H): – Helt nødvendig å snakke med Taliban

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
NØDVENDIGE SAMTALER: Ine Eriksen Søreide (H) mener det er nødvendig for det internasjonale samfunnet å ha samtaler med Taliban. Foto: Javad Parsa / NTB

annonse

annonse

Tidligere utenriksminister og Høyre-politiker Ine Eriksen Søreide skriver i en pressemelding i dag at det er helt nødvendig for det internasjonale samfunnet å ha samtaler med Talibandet.

Søreide viser til den voksende sultkatastrofen i Afghanistan, der rundt 23 millioner mennesker, over halvparten av befolkningen, har akutt behov for nødhjelp.

– Det er Taliban som kontrollerer hvilke organisasjoner som får komme inn med hjelp til sivilbefolkningen, hvor de får operere og under hvilke forutsetninger, og derfor er det helt nødvendig for det internasjonale samfunnet å ha samtaler med Taliban. Høyre oppfatter at det er USA og EU som står i spissen for samtalene som nå foregår i Norge, og at formålet er å legge press på Taliban, stille krav og ansvarliggjøre dem, blant annet knyttet til menneskerettigheter og jenters skolegang, skriver Eriksen Søreide i en pressemelding.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

annonse

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar