If: Her er du fire ganger mer utsatt for å bulke enn i påsketrafikken

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

annonse

Bilen din er er langt mer bulk-utsatt når du navigerer på bensinstasjonen, rasteplassen, eller er på vei ut fra hotellet, enn den er når du står fast i  påskekøen.

i fjor ble 58 biler skadet som følge av påkjørsler i påskekøene første og andre påskedag, men hele 243 biler fikk karosseriskader ved parkering og rygging de samme to dagene, viser tall fra bransjeorganisasjonen Finans Norge.

– Kanskje litt overraskende for mange, men i kaoset på bensinstasjonen, rasteplassen eller på parkeringen foran hotellet, er du ganske utsatt for å få bulk i bilen på vei hjemover. Jeg vil sammenligne det litt med kaosdagene på kjøpesentrene rett før jul, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If. Foto: If

Han understreker at det ikke bare er på veien det er viktig å være aktsom og følge godt med.

– Jeg tror dessverre at påskehjemfart er stressende for mange sjåfører, og at det er dette vi ser et utslag av i pausene også. Biler som parkerer på kryss og tvers på en bensinstasjon, gjør det ikke noe bedre, sier Clementz.

Første og andre påskedag i fjor var 24 biler involvert i forbikjøringsulykker og 38 kjøretøyer i møteulykker. 243 biler fikk karosseriskader ved parkering og rygging og 58 biler skadet som følge av påkjørsler i påskekøene.

– Ved slike ulykker kan konsekvensene bli store, og dessverre er det ofte personskader. Så jeg vil oppfordre alle til å kjøre aktsomt og pent i påsketrafikken. Du kommer frem, uansett, sier Sigmund Clementz i If.

BULKFARE: Rasteplasser, som for eksempel på bensinstasjoner, er risikable steder å oppsøke, om bulk skal unngås. Foto: Lise Åserud / NTB

Mener regjeringen sløser bort Oljefondet i «klimaspekulasjon»

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar