Hijabforbud møtt med ildspåsettelser og steinkasting

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

annonse

I delstaten Karnataka i India har enkelte utdanningsinstitusjoner bestemt at muslimske kvinner ikke skal få bære hijab eller sjal i klasserommene. Det ble det bråk av.

Delstaten Karnataka, som ligger sør i India, har stengt alle utdanningsinstitusjoner i tre dager som følge av de store protestene som oppsto etter at det ble innført forbudt mot å bruke hijab og sjal i klasserommene.

Samtidig med protestene mot forbudet har hinduistiske studenter og høyreorienterte aktivister demonstrert til støtte for forbudet og under protestene er det kastet stein og satt fyr på gjenstander i flere byer.

annonse

STØTTER PROTESTANTENE: Malala Yousafzai mottok Nobels fredspris for 2014 og har kastet seg inn i kampen mot hijab-forbudet som er innført ved enkelte utdanningsinstitusjoner i India. Foto: Heiko Junge / NTB

Saken har ført til stort engasjement i sosiale medier, og den pakistanske fredsprisvinneren Malala Yousafzai har uttrykt støtte til de unge kvinnene.

– Å nekte jenter å gå på skolen i sine hijaber, er forferdelig. Man fortsetter å gjøre kvinner til objekter, enten fordi de har på seg for lite eller for mye. Indiske ledere må stanse marginaliseringen av muslimske kvinner, skriver Yousafzai.

Konflikten ble trappet opp etter at en video som viser at en gruppe kvinner med hijab blir nektet adgang til et universitet i Udipi-distriktet ble lagt ut i sosiale medier i forrige uke.

Flere har gått til søksmål fordi de stiller spørsmål ved hvorvidt delstatens nye kleskode ved utdanningsinstitusjoner er lovlig og fra en høyere domstol i Karnataka har det kommet signaler om at saken bør behandles av et større dommerpanel ettersom den reiser flere problemstillinger knyttet til grunnloven.

Afghansk kvinneaktivist til Resett: – Vi har jo prøvd krig og det fungerte ikke (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar