Hege Ulstein spår maktkamp mot Tajik i Ap

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Arbeiderpartiets Tonje Brenna og Hadia Tajik. Foto: NTB scanpix.

annonse

annonse

Dagsavisen het før Arbeiderbladet og var Aps avis. Man antar at de fortsatt er godt informert om det som rører seg i partiet.

I en kommentarartikkel skriver kommentator Hege Ulstein om det hun mener er en konspirasjon for å få Tonje Brenna inn i partiledelsen. Den som for denne fraksjonen skal ut, er nestleder Hadija Tajik.

Plottet knyttes til Akershus Ap, men med forgreininger inn mot Trond Giske og hans støttespiller i Trøndelag.

annonse

Og Ulstein ser plottet i den interne Ap-kampen om oppløsning eller ikke av Viken.

– Manøvrene i Akershus Ap blir bare mer og mer påfallende. Kunnskapsminister Tonje Brenna og utenriksminister Anniken Huitfeldt har gått mot sin egen regjering, sitt eget parti, en rekke lokallag og et flertall av Akershus-kommunene ved å motarbeide en oppløsning av storfylket, skriver Ulstein.

De har med seg statssekretær Hallvard Ingebrigtsen, som i tillegg leder Lørenskog Ap. Men det er ikke bare i Viken det mobiliseres, ifølge Ulstein.

– Olje- og energiminister Marte Mjøs Persen i Vestland, stortingsrepresentant Cecilie Myrseth i Troms og sentralstyremedlem Tore O. Sandvik i Trøndelag er sentrale aktører. De fleste fylker blir for mygg å regne sammenlignet denne maktmastodonten, som i stor utstrekning baserer seg på det gamle nettverket til avgått nestleder Trond Giske.

Ulstein mener det er klart hvem dette nettverket ønsker å fremme: Kunnskapsminister Tonje Brenne. De vil hun skal vokse seg inn som en arvtaker etter Støre.

Men hvem skal ut?

Det er Hadija Tajik.

Men det kommer ikke til å bli lett, mener Ulstein. For Tajik har ikke tenkt å gi seg. Dagsavisens kommentator spår «en lang, seig og spennende kamp om hva slags parti Ap skal være fram mot 2030, og hvem som skal lede det».

Fortsatt uklart om Huitfeldts mullah-visitt: UD kan også ha brutt Schengen-regelverket (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar