Haalands klubb går rettens vei – til kamp mot tilskuertak

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Dortmund vil slippe inn flere på kampene for å se Erling Braut Haaland og lagkameratene i aksjon. Foto: Michael Probst / AP / NTB

annonse

annonse

Borussia Dortmund går til rettslige skritt for å få slippe inn flere tilskuere på kamper i fremover.

Mandag sa Dortmunds administrerende direktør Hans-Joachim Watzke at han beklager å måtte involvere rettsapparatet, men at han vil verne om egen klubbs interesser. Det skriver NTB.

Fra før har Köln og Leipzig gått til tilsvarende skritt.

annonse

Både Dortmund og Köln tilhører den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen. Der vil en domstol allerede tirsdag ta stilling til hastesaken den er forelagt av Dortmund. Klubben håper å få restriksjonene delstatsmyndighetene har lagt på antall tilskuere kjent ugyldige.

Tyskland er en føderal stat, der delstatene har mye mer egen suverenitet og selvbestemmelse enn man har i en enhetsstat som den norske. Delstatene har blant annet ansvaret for å vurdere og sette tak på antall tilskuere som kan slippes inn på kamper i idretten. Det har resultert i relativt store ulikheter, avhengig av hvilket område i Tyskland de ulike klubbene hører til.

I øyeblikket må Dortmund og Köln forholde seg til at kun 750 personer kan få overvære kamper.

– Vi er bevisst vårt ansvar i samfunnet, men det betyr i dette tilfellet å gi beskjed dersom tiltak ikke lenger virker forståelige og er uten effekt. Samtidig settes levedyktigheten til mange aktører innen kultur og idrett i fare, sier Köln-sjef Alexander Wehrle.

Den neste runden i tysk Bundesliga spilles kommende helg. Erling Braut Haaland og lagkameratene i Dortmund skal ut i toppkamp hjemme mot Bayer Leverkusen.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar