Ghislaine Maxwell ble funnet skyldig, men…

Steigan.no

Av Martin Langvad.

Martin Langvad.

Ghislaine Maxwell er funnet skyldig i sexhandel, men ingen informasjon om nettverket hun tilhørte kom ut i rettssaken.

Ghislaine Maxwell har blitt funnet skyldig i fem av seks tiltalepunkter som er knyttet til sexhandel av mindreårige. Punktene innebærer lokking, planlegging og gjennomføring av sexhandel.

24 vitner ble kalt inn i saken, men kun fire av ofrene. Et av dem, Annie Farmer sa følgende etter dommen: «Hun skadet mange flere kvinner enn de få av oss som fikk muligheten til å vitne i retten». En pilot som vitnet bekreftet at Bill Clinton, Donald Trump og prins Andrew fløy i Epsteins privatfly. Vitnemålene har fokusert på hva slags menneske Epstein var, hans overgrep, og Ghislaines egne overgrep og grooming av mindreårige.

Det er selvfølgelig gledelig at ofrene i denne saken blir anerkjent, og Virginia Giuffre, en av Maxwell, Epstein og Andrews anklagere som ikke var involvert i denne rettsaken, sier at hun «håper dette ikke er slutten, men begynnelsen på rettferdighetens seirersgang. Maxwell handlet ikke alene. Flere må stilles til ansvar». Det forventes at Giuffre kommer til å gå til søksmål mot Maxwell.

Giuffres kommentar sier det de fleste av oss som kjenner saken tenker nå. Så får vi minne om hva dette faktisk handler om. Her følger en kort oppsummering fra Philip Giraldi, en tidligere CIA-offiser som har skrevet for Huffington Post, American Conservative og Antiwar.com.

Sannsynligheten for at Maxwell skulle avsløre noen andre aktører bak henne og Epstein var aldri tilstede ifølge Giraldi.

«Null sjans, dessverre, da rettsaken ble lagt opp på en slik måte at man man begrenset seg til spesifikke tiltalepunkter knyttet til sexhandel, for å unngå å dra inn navnene til mottakerne av «tjenestene» til Epstein og Maxwell». Det var heller ikke noe forsøk på å finne ut om Epstein jobbet for en utenlandsk etteretningstjeneste, sannsynligvis Israel. Dette har blitt hevdet av en israelsk agent, som sier at toppolitikere ble fotografert og filmet mens de var i seng med jenter. Etterpå ble de oppsøkt og spurt om de kunne gjøre tjenester for Israel. I de hemmelige tjenestene kalles dette en honningfelle.»

Agenten Giraldi refererer til er Ari Ben-Menashe, en iranskfødt israelsk konsulent og våpenhandler som også jobbet blant sjefssjiktet i Israels direktorat for militær etterretning (1977–1987). Han møtte Jeffrey Epstein og Ghislaine Maxwell for 40 år siden, og har god innsikt i den rollen de har spilt. Ben-Menashe jobbet for Ghislaines far, den berømte og beryktede mediemogulen Robert Maxwell.

Da Robert Maxwell døde fikk han en heltebegravelse på statens regning i Israel og seks daværende eller tidligere etterretningssjefer i Israel deltok i seremonien. I sin hyllningstale for Maxwell sa daværende statsminister i Israel Yitzhak Shamir at han «har gjort mer for Israel enn det som kan sies i dag

I et intervju med det tidligere CBS-produceren Zev Shalev, sa Ben-Menashe at Robert Maxwell presenterte ham for Epstein og anbefalte at han skulle bli en del av deres gruppe som jobbet for Israel. Maxwell skal ha sagt: «dine israelske sjefer har allerede godkjent ham.»

Søsknene til Ghislaine jobber i Silicon Valley, og utviklet en av de første søkemotorene på nettet, Magellan.

Giraldi sier altså at rettssaken ble lagt opp på en slik måte at man kunne fokusere på de kriminelle seksuelle aktivitetene til Maxwell og Epstein, men unngå oppmerksomhet om deres klienter (eller «ofre», alt ettersom), nettverkene de var en del av, og båndene til Israel.

Gravejournalisten Whitney Webb er kanskje den som har gått dypest inn i dette temaet de siste årene. Hun har blant annet skrevet om et av nettverkene rundt Epstein, Mega-Group. Denne uformelle pro-israelske filantropgruppen bestod blant annet av av Leslie Wexner (Victorias Secret), filmregissøren Steven Spielberg, og brødrene Edgar og Charles Bronfman. Edgars datter Clare drev sexkulten NXIVM, og sitter i fengsel for sexhandel. Hun har også en sak mot seg som anklager kulten for å være et pyramidespill, som utnyttet sine nye rekrutter, som bedrev eksperimenter på mennesker og som gjorde det «vanskelig fysisk og psykisk, i noen tilfeller umulig å forlate kulten».

Leslie Wexner var en av mentorene til Epstein, ifølge Webb. Hans andre mentor var Roy Cohn, en advokat og fixer med tette bånd til Donald Trump, Rupert Murdoch og Nancy Reagan. En tidligere forretningspartner av Cohn sa «Roy could fix anybody in this city». Ifølge Webb tok Cohn over utpressingsoperasjonen som hadde blitt drevet av Lew Rosenstiel, en av mennene til Samuel Bronfman, faren til brødrene i Mega-Group. Samuel hadde tjent pengene sine på produksjon og smuggling av alkohol under forbudstiden. Familien Bronfman eide Seagram, som før sin oppløsning på nittitallet var den største eieren av alkoholmerkevarer i verden.

Epstein var også medlem av Den trilaterale kommisjon, Council on Foreign Relations, The New York Academy of Sciences, og han var styremedlem i Rockefeller University. På et tidspunkt var han regnet som en av de største donorene til individuelle forskere. Han grunnla studieprogrammet Evolutionary Dynamics (en mix av evolusjonær spillteori og befolkningsgenetikk) ved Harvard. Programmet forsket blant annet på hvordan virus og kreftceller utvikler seg. Stephen Hawking er blant forskerne som har besøkt øya til Epstein. En av Epsteins egne pseudovitenskapelige interesser var eugenikk, også kjent som rasehygiene.

I Epsteins nettverk fantes også mange finanstopper, bankmenn, mediefolk og skuespillere.

Epstein hadde tette bånd til Bill Clinton, som reiste på privatflyet «Lolita Express» 26 ganger. Epstein besøkte Bill Clinton 17 ganger i det hvite hus.

Les mer om Bill Clinton og Epstein her.

Epstein var også forretningspartner med Donald Trump, og Bill Gates over mange år.

U.S. Attorney for Floridas sørlige distrikt, Alexander Acosta, sa at da han lagde en no-plea deal med Jeffrey Epstein i 2007, som innebar veldig mild soning, fikk han beskjed om at Epstein var «above his paygrade» og at han tilhørte etteretningstjenestene.

Les: Bill Gates håpet at den pedofilidømte Epstein kunne hjelpe ham til å få Nobelprisen

Les: Gjeldsbrev avslører: Terje Rød-Larsen skyldte Jeffrey Epstein 130.000 dollar

LES: Kronprinsesse Mette-Marits forklaring om kontakten med Epstein holder ikke