Gaute Drevdal frikjent for åtte av ni voldtekter

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

annonse

annonse

I Borgarting lagmannsrett ble Gaute Drevdal frifunnet for åtte av ni voldtekter og fikk redusert straffen fra 13 år og seks måneder til ett års fengsel.  

Men Drevdal dømmes likevel til å betale sivile krav på 150.000 kroner til tre av kvinnene og 120.000 kroner til to av kvinnene, mens han frikjennes for erstatningskravene for de fire resterende kvinnene, skriver NTB.

Les også: Tidligere redaktør dømt til 13 og et halvt års fengsel for flere voldtekter

annonse

I Oslo tingrett i 2020 ble han dømt i til 13 år og seks måneders fengsel for voldtekt av ni kvinner og seksuell omgang med en 15 år gammel jente. Han ble også dømt til å betale de fornærmede til sammen over 1,4 millioner kroner i oppreisning og erstatning.

Drevdal nektet straffskyld og anket dommen til lagmannsretten.

– Vi er fornøyd med dette resultatet, og klienten er lettet. Basert på hvordan bevisførselen forløp, så var vi trygge på at dette ville bli resultatet – selv om vi forventet frifinnelse også på det eldste forholdet, sier Gaute Drevdals forsvarer Victoria Holmen til NTB, fortsetter:

– Det er godt å se at lagmannsretten skiller mellom bevis og påtalemyndighetens engasjement for å få han dømt. Saken er en illustrasjon på at sterke krefter kan etablere en suggesjon som det er krevende å stå imot, sier Holmen.

Den voldtektstiltalte kulturprofilen skiftet personlighet om natten

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar