Frist til torsdag for å vaksinere seg

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Helsearbeidere i fullt utstyr ved et testsenter i Los Angeles. Foto: Marcio Jose Sanchez / AP / NTB

annonse

annonse

Helsearbeidere i flere av USAs delstater har frist til torsdag for å vaksinere seg mot coronaviruset.

VET VI NOK? Statens legemiddelverk har mottatt 52.000 meldinger om mistenkte bivirkninger fra covid-19-vaksinen. Men bare få tilfeller omtales i mediene, mener Hemali.no. Foto: Haris Mm / Shutterstock / NTB

Det er frykt for at det vil forverre mangelen på helsepersonell om en del helsearbeidere heller slutter enn tar vaksinen.

I noen republikanskstyrte delstater som er imot vaksinekrav, kan sykehus og sykehjem komme i skvis mellom lokale lover og det føderale kravet, ifølge NTB.

annonse

Kravet innføres fra torsdag i de delstatene som ikke har gått til sak mot kravet, stort sett demokratiskstyrte delstater.

Leger, sykepleiere, teknikere, hjelpepleiere og selv frivillig hjelp ved sykehus, sykehjem, hjemmetjenesten og andre tilbydere må ta vaksinen.

Les også: Putin advarer mot tvang: – Uvaksinerte må respekteres (+)

– Det har absolutt vært folk som slutter på grunn av vaksinekravet. Men jeg tror tallet er ganske lavt, sier Catherine Barbieri i en organisasjon for helsetilbydere i Philadelphia.

Florida er en av statene der sykehus kan miste statlig støtte om de ikke følger opp det føderale vaksinekravet, men kan bli ilagt store bøter om de gjør det, i strid med Floridas lover.

Den republikanske guvernøren Ron DeSantis, som er imot koronarestriksjoner, innførte i fjor en lov som tvinger alle bedrifter med vaksinekrav til å gi ansatte dispensasjon av helsegrunner, religiøse grunner eller om de har vært smittet før, tester seg jevnlig eller avtaler å bruke beskyttelsesutstyr, skriver NTB videre.

FHIs vaksinasjonssjef til Resett: – mRNA-vaksinene er ikke genterapi (+)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar