Frankrike vurderer å oppheve vaksinepasset i mars eller april

document.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

En kvinne skanner vaksinepasset på telefonen sin ved en restaurant i Lille den 24. januar 2022. Foto: Michel Spingler / AP / NTB.

Frankrikes regjering har godt håp om at vaksinepasset kan oppheves i slutten av mars eller begynnelsen av april, opplyste regjerings­talsmann Gabriel Attal etter et møte i statsråd onsdag.

Attal forklarer at bakgrunnen for denne prognosen er bedre epidemiologiske indikatorer, melder den franske nyhetskanalen France Info.

Kunngjøringen kommer bare timer etter at den franske regjeringens vaksinerådgiver Alain Fischer i en redegjørelse for det franske Senatet opplyste at situasjonen ligger an til å forbedres raskt i de neste ukene. Fischer, som er professor i immunologi, tok forbehold om at belastningen på sykehusene må være tilstrekkelig redusert.

Attal unngikk å svare direkte på spørsmål fra pressen om hvorvidt aksjoner mot koronarestriksjoner og nye planlagte protester i Paris har innvirket på regjeringens planer, men konstaterte at flere politiske bevegelser i Frankrike og eller i verden, «ofte radikale», har forsøkt å kapitalisere på situasjonen.

Mange er lei, sa regjeringstalsmannen, som la til at Frankrike ikke har hatt de strengeste reglene i Europa, samt at disse vil bli opphevet så snart situasjonen tillater det.

Les artikkelen direkte på Dokument

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar