Frankrike til semifinale etter mesterlig EM-opphenting – Island møter Norge

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)
Hugo Descat scoret åtte ganger i Frankrikes EM-seier over Danmark. Foto: Tibor Illyes / MTI via AP / NTB

annonse

annonse

Frankrikes håndballherrer lå lenge under med mange mål mot et B-preget Danmark, men vendte til 30-29-seier og slo Island ut av EM.

Dermed er det islendingene som fredag skal møte Norge i kamp om 5.-plassen i europamesterskapet. De knuste Montenegro tidligere onsdag, men fikk ikke hjelp av danskene. Femteplassen er viktig for det gir direkte VM-plass neste år.

Danmark hvilte Mikkel Hansen og flere andre stjernespillere mot Frankrike, men ledet 17-12 til pause, særlig takket være svakt keeperspill hos motstanderen. Den franske keeperduoen reddet bare ett skudd før pause.

annonse

Etter hvilen hevet franskmennene seg, og Hugo Descat og Dika Mem bidro med åtte scoringer hver. Etter å ha ligget under hele kampen kvitterte Frankrike til 28-28 med vel tre minutter igjen. To raske Mem-scoringer ga seier på tampen.

– Jeg bare trodde på meg selv. Jeg gjorde noen feil i starten, men jeg bestemte meg for å fortsette å prøve. Jeg fikk også støtte av resten av laget, sa Mem etter åtte fulltreffere på 14 skudd.

Med seieren over Danmark tar OL-mester Frankrike gruppeseieren på innbyrdes oppgjør. Det gir EM-semifinale mot Sverige. Danmark skal møte Spania.

Island hadde håpet på hjelp fra Danmark, men med fransk poeng ble det 3.-plass i puljen. Dermed venter en duell mot Norge om 5.-plassen.

(©NTB)

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar