Forsvarsministeren åpner for opplæring av ukrainske soldater i Norge

Resett.no
Del denne artikkelen på din favoritt SOME(Sosiale Media)

Resett.no:

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram er i Brussel for å delta på et Nato-møte denne uken. Foto: Javad Parsa / NTB

annonse

annonse

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) sier det er aktuelt for Norge å lære opp ukrainske soldater i våpenbruk, og vil ikke utelukke at det kan skje på norsk jord.

NATO ønsker å endre innretningen i det ukrainske forsvaret fra sovjetutstyr til moderne vestlige våpen av NATO-standard.

– Med det følger økt trenings- og opplæringsbehov. Vi har allerede bidratt med det. Donasjonen av artillerivognen skjedde i kombinasjon med opplæring av ukrainske soldater i Tyskland, hvor også norske soldater bidro. Det kan være aktuelt fremover også, sier forsvarsministeren til NTB.

annonse

Han er i Brussel i dag for å delta på forsvarsministermøtet i NATO.

Etter å ha avvist tidligere at det er aktuelt, sier Gram nå at han ikke vil utelukke at opplæringen av ukrainske soldater kan skje i Norge.

Grams uttalelser kommer etter at NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg varslet at NATO er beredt til å gi både tunge våpen og langtrekkende systemer til Ukraina. En avgjørelse kommer trolig på NATOs toppmøte i Madrid i slutten av juni.

– Jeg venter at NATO-allierte på toppmøtet vil bli enige om en omfattende pakke som skal hjelpe Ukraina på lang sikt i overgangen fra sovjetutstyr til NATO-utstyr, sa Stoltenberg på en pressekonferanse i går.

Tegn abonnement
eller
støtt oss på andre måter
hvis du ønsker at Resett skal bestå som en motvekt til de etablerte og statsstøttede mediene i Norge.


Vipps 124526
Bankkonto 1503.94.12826
SMS “Resett” (200,- en gang) til 2474

Les artikkelen direkte på resett.no

Auto Feeder
Author: Auto Feeder

Legg igjen en kommentar